Speeldag: Speeldag 3
Stadion: Luminus Arena
Roeselare haalt punt op Genk
Thomas Dubois

Genk heeft z’n start in de competitie compleet gemist. Nadat het vorige week roemloos met 5-0 ten onder ging op Gent, kon het zaterdagavond geen afstand nemen van Roeselare. Het werd 0-0. Een terechte score nadat elke ploeg een helft opeiste.

Bij Roeselare geen El Araichi, hij had te veel last aan de bil. Hugo Broos gaf de voorkeur aan Alex, daardoor begon Dahmane nog op de bank. Lolo kwam in de ploeg voor de laatste weken onzeker acterende Matoukou. Racing Genk begon goed aan de wedstrijd en probeerde de West-Vlamingen meteen vast te zetten op hun eigen helft. Dat leidde tot twee enorme kansen op het kwartier. Eerst haalde Alex uit, Sierens redde een eerste keer knap. De rebound kwam voor de voeten van Bosnjak die op een goeie meter van doel niet kon missen. Dat deed hij toch, Sierens had nog een mirakelredding (en wat geluk) in huis. Aan de overkant bakte Roeselare er in aanvallend opzicht weinig van, het probeerde wel, maar echt uitgespeelde kansen kreeg het niet. Genk voetbalde vrij goed voor de rust, Vrancken kwam nog alleen voor Sierens, maar hij besloot onbesuisd over. Ook Bosnjak kon nog een paar keer dreigen, maar gescoord werd er niet meer in de eerste helft waardoor beide ploegen met een 0-0 gelijkspel gingen rusten.

Na de rust keerde het spelbeeld wat. Roeselare kwam beter in de match en dat resulteerde ook in enkele kansjes. Paul Kpaka kreeg een uitstekende kans oog in oog met doelman Bailly, maar zijn bal ging over. Ook Akgul kon enkele keer dreigen mede door het onzeker acteren van de Genk-verdediging die duidelijk niet op punt stond. Genk kon slechts één keer dreigen in de tweede helft, de ingevallen Barda vond Sierens op z’n weg. Even later kwam Genk goed weg toen De Vleeschauwer in de grote rechthoek onderuit gehaald werd. Scheidsrechter Vervecken zag er geen graten in en floot niet. Nieuwkomer Kovalenko kreeg in de slotfase nog een kansje op de winnende treffer, maar kon niet scoren. Zo begint Genk met een 4 op 9 aan de competitie. Roeselare werd een moeilijk seizoensbegin voorspeld, de Rodenbachzonen bewijzen nu dat de kritiek eind vorig seizoen voorbarig was. Met 5 punten op 9 staan ze voorlopig in de linkerkolom.