Speeldag: Speeldag 3
Stadion: Le Canonnier
Tienkoppig Moeskroen zet Bergen opzij
Rita De Meyer

Moeskroen won zaterdagavond de streekderby tegen Bergen met 3-1. De zege had heel wat meer voeten in de aarde dan de score doet vermoeden, want Bergen verdiende eigenlijk meer.

Moeskroen nam een snelle start, met een vroeg doelpunt van Custovic. De goaltjesgetter zette een penalty na een fout op Tomou feilloos om. Bergen probeerde iets terug te doen, maar stootte op het halfuur op een tweede treffer, dit keer van Tomou.

Lang duurde het feestje van de thuisploeg echter niet, want amper twee minuten later moest het met tien verder na een fout van Sapina. Dalmat zette de bijhorende penalty zonder moeite om. Bergen maakte nu aanspraak op de gelijkmaker, maar miste precisie.

Die precisie ontbrak ook in de tweede helft. Zoko kopte meteen na rust rakelings naast, Stolica veegde een poging van Teklak van de lijn. Bergen verdiende echt wel de gelijkmaker, maar kreeg in de slotfase het deksel op de neus. Nieuwkomer Coto legde vijf minuten voor het einde immers de 3-1 eindstand vast.

Bergen speelde voor de derde keer op rij een goede tot uitstekende wedstrijd, maar kon alweer niet winnen. Eén punt op negen is voor dit Bergen veel te weinig. Moeskroen daarentegen doet het met een zes op negen bijzonder goed. Marc Brys lijkt voor een zorgeloos seizoen te staan.