andAnderlecht
Germinal Beerschot
Datum: 13/04/2008 20:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 30
Stadion: Lotto Park
Anderlecht wipt opnieuw over Club
T. Coremans
| 0 reacties
Anderlecht wipt opnieuw over Club
Foto: © SC

Germinal Beerschot is het zicht op Europees voetbal via de competitie verloren. Anderlecht toonde zich in eigen huis te sterk en won verdiend met 2-0. Woensdag komen beide ploegen elkaar opnieuw tegen in de beker.

Sporting Anderlecht ontving vanavond, ploeg uit vorm, Germinal Beerschot. Komende woensdag staan beide ploegen opnieuw tegenover elkaar in de Beker van België. De thuisaanhang zag aan de aftrap geen Van Damme, Zitka noch Frutos. Vervangers van dienst waren Goor, Schollen en Pieroni. Mark De Man was geschorst. Germinal Beerschot had minder selectiezorgen. De bezoekers konden geen beroep doen op de geblesseerden Dheedene en Losada. Monteyne zat een schorsing uit.

Na de overwinning van Club Brugge in de vooravond, was het voor de Brusselaars zaaks de drie punten thuis te houden. De tweede stek in de Jupiler League was gegeerd wild. Anderlecht startte veelbelovend en creëerde via Boussoufa enkele openingen. Vlcek en Pieroni kwamen telkens efficiëntie tekort om de score te openen. De grootste kans tot dan toe was voor de bezoekers. Dosunmu kwam oog in oog met Schollen maar de doelman gaf geen krimp. De landskampioen kon zijn wil niet opdringen. Germinal Beerschot wachtte af en aasde op een ultieme mogelijkheid om de paarswitte verdediging te verschalken.

Op het half uur kregen we aan weerskanten een goede mogelijkheid te zien. Polak haalde knap uit maar zag zijn schot gepareerd door een attente Steppe. Aan de overkant kopte Malki de bal, na een hoekschop van Cruz, net naast de verste paal. Er ontstond veel tumult na enkele dubieuze beslissingen aan het adres van het scheidsrechterlijk trio. Eerst werd Boussoufa ten onrechte afgevlagd voor buitenspel. Enkele minuten later vertikte Allaerts te fluiten voor een overtreding in de zestien. De thuisaanhang ging fel tekeer, het was tijd voor een koffiepauze.

Aan inzet geen gebrek in het begin van het tweede bedrijf. Enkele kleine kansen aan beide kanten konden de stand op het scorebord niet wijzigen. Op het uur was het dan toch raak. Van Dooren kopte een voorzet van Goor in de voeten van Vlcek die simpel mocht binnentikken, 1-0. Op bevestiging was het niet lang wachten. Amper vijf minuten na de openingstreffer verdubbelde Frutos de score. Steppe redde eerst, op een poging van Boussoufa, waarna de Argentijn de bal in doel legde, 2-0. De wedstrijd leek gespeeld.

Sporting bleef domineren en had opnieuw de tweede stek in handen. Biglia trapte vanuit de tweede lijn op doel, Steppe was op zijn hoede. De bezoekers leken in een diepe slaap gedommeld. De Antwerpenaars zullen woensdag uit een ander vat inspiratie moeten putten. De thuisploeg stapelde de kansen op. Opvallend was het harde werk van de Marokkaan Boussoufa, maar voor doel leek hij telkens niet koelbloedig genoeg. Vijf minuten voor de reguliere speeltijd werd hij, met toch weer een assist achter zijn naam, vervangen door Legear. Beide ploegen leken vrede te nemen met deze 2-0 uitslag. Germinal Beerschot kon zich na de tegengoals niet meer in de wedstrijd knokken.