Stadion: Stade Charles Tondreau
Bergen geraakt niet voorbij Roeselare
Anthony Van der Planken

Bergen is er zaterdagavond niet in geslaagd Roeselare opzij te zetten. Gelukkig voor de Draken verloor eerste achtervolger Sint-Truiden thuis van Westerlo.

Bergen startte het beste aan de wedstrijd. Het nam meteen initiatief en creëerde ook enkele kansjes, zonder gevolg. Dalmat was er het dichtst bij, zijn vrijschop belandde op de lat. Diezelfde Dalmat was trouwens de gevaarlijkste man in de eerste helft, al kreeg ook Dahmane een goede kans op de 1-0.

Het was echter Roeselare dat op voorsprong kwam. Iets na het halfuur kon Dissa alleen op doel gaan en de bal voorbij doelman Herpoel leggen: 0-1.

Bergen was echter niet van zijn melk en reageerde erg gevat. Meteen na de aftrap zorgde Okkonen voor de gelijkmaker. De thuisploeg kwam vlak voor rust zelfs nog dicht bij de 1-0, de poging van Zoko belandde op de paal.

In de tweede helft stak Roeselare een tandje bij. Bergen slaagde er niet meer in om te domineren en moest zelfs de beste kansen aan de bezoekers laten. Een kopbal van Thompson vloog net naast, en Tanghe trapte van dichtbij op doelman Herpoel. De 1-1 was al bij al een logische einduitslag.