moeMoeskroen
zwaZulte Waregem
0-1
25' Tim Matthys (pen)
Datum: 12/04/2008 20:00
Speeldag: Speeldag 30
Stadion: Le Canonnier
Zulte Waregem kan uit weer winnen
Jelle Vereecke

Zulte Waregem heeft gewonnen bij Moeskroen. Met een doelpunt voor en eentje na rust behaalde de fusieclub makkelijk de zege.

Moeskroen speelt een erg wisselvallig seizoen en bewees dat alweer vanavond. Het verloor tegen een ploeg die tot voor vanavond slechts één uitzege had behaald. De eerste grote kans van de wedstrijd was voor de bezoekers. Dindeleux kopte een voorzet op Marc Volders. Toch was het Moeskroen dat drukte en na een kwartiertje kon Oussalah oprukken op links. Zijn afgeweken voorzet dreigde onder de lat te vallen en dus tikte Sammy Bossut de bal opzij, waar Tomou de bal in de voeten kreeg. De Kameroener aarzelde echter te lang en weg kans.

Na 23 minuten kreeg Essevee dan een strafschop. Tomou maakte een onnodige fout op Mbaye Leye en Tim Matthys knalde vanop de stip zijn ploeg op voorsprong. De Walen waren onmachtig en de kansen waren schaars in de eerste helft. Sapina knalde vijf minuten voor rust nog eens op de vuisten van de doelman van Zulte Waregem en dat was het voor de eerste helft.

De mannen van Enzo Scifo begonnen met nieuwe moed aan de tweede helft. Asanda Sishuba zette voor en Ouali kopte voorlangs. Het was echter aan de overkant dat het doelpunt viel. Stijn Meert knalde op de lat na een mooie counter, maar gelukkig was Leye goed gevolgd. De 0-2 maakte de wedstrijd helemaal dood, want Excelsior Moeskroen kon niets meer terugdoen. Leye had nog de grootste kans, oog in oog met Volders, maar de aanvaller gleed weg. Zo behaalden de West-Vlamingen een simpele uitzege en beëindigt Moeskroen het seizoen uiterst kleurloos.