Speeldag: Speeldag 30
Stadion: Florent Beeckmanstadion
Weinig hoop meer voor Brussels
Filip Van der Elst

De degradatie van Brussels staat nog steeds niet mathematisch vast, maar er is niemand meer die nog gelooft in de kansen van de hoofdstedelingen. Enkel indien zij nu een 12/12 pakken, en Mons of Dender alles verliezen, kan Brussels nog in eerste blijven.

De partij tegen Dender kwam heel traag op gang. Beide ploegen speelden met de daver op het lijf. Het spel was evenwichtig, maar de enige kansen waren voor de thuisploeg: Sylla schoot al na twee minuten voorlangs. Op de volgende mogelijkheden was het wachten tot het slot: eerst bracht Werner knap redding toen Sylla van dichtbij mocht intikken, nadien pareerde hij een hard schot van Munyaneza. Toch stond de brilscore bij de rust nog steeds op het bord.

Ook na de rust ging Dender nadrukkelijk op zoek naar het openingsdoelpunt: Deflandre verraste z’n ex-club bijna met een hard schot, maar de bal zoefde net naast. Tien minuten later was het bij de eerste kans voor Brussels meteen raak: Neziri knalde de bal vanop afstand enig mooi in de winkelhaak (0-1). Een beauty van een doelpunt, maar vijf minuten hingen de bordjes alweer in evenwicht: een misser in de Brusselse defensie, en Zewlakow profiteerde (1-1). Nadien gingen beide ploegen nog voor de drie punten, maar de beste kansen waren voor Brussels: Landu-Tubi faalde oog in oog met Berthelin, en kort daarop had die opnieuw een goeie reflex in huis op een schot van Sutchuin. Het bleef echter 1-1, een uitslag waar geen van beide ploegen echt tevreden mee kan zijn.