Datum: 19/04/2008 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 31
Stadion: Olympische Stadion (Kiel)
G. Beerschot spoelt bekernederlaag door
T. Coremans
| 0 reacties
G. Beerschot spoelt bekernederlaag door
Foto: © SC

Sint-Truiden heeft op het Kiel zijn laatste troeven wellicht uitgespeeld. Het behoud lijkt onwaarschijnlijk. Germinal Beerschot klopte de Kanaries met 2-1 en moest daar niet eens diep voor gaan.

Na de bekeruitschakeling tegen Anderlecht was het wachten op de reactie van de jongens uit Antwerpen Germinal Beerschot vertoefde op een verdienstelijke vijfde stek. De Ratten maken wel nog steeds aanspraak op de vierde stek, die alsnog een ticket richting Europa kan opleveren. Harm Van Veldhoven kampte echter met selectieproblemen. Zo waren Dosunmu en Wamfor beiden geschorst. Losada en Dheedene bleven langs de kant wegens blessures, Ederson was twijfelachtig en begon op de bank. Sint-Truiden kwam op bezoek, op papier een makkelijke tegenstander. De bezoekers konden niet rekenen op Dreesen, Hendrikx en Van Houdt. Chimedza keerde terug uit schorsing.

Beide elftallen startten aarzelend, al was het niet lang wachten op de openingstreffer. Na een knappe pass van Colman mocht Malki beheerst afwerken, 1-0. Sint-Truiden toonde zich machteloos na de vroege tegengoal en leek niet bij machte het de thuisploeg moeilijk te gaan maken. Germinal Beerschot was dichter bij een tweede treffer dan STVV bij de gelijkmaker. Op het half uur verdubbelde de thuisploeg de score. Owusu drong aan bij verdediger Collen, die onstuimig het leer in eigen doel werkte, 2-0. Voor de pauze toonden de Kanaries zich toch tweemaal toe gevaarlijk voor doel. Pospisil en Rocky Peeters moesten tijdens de rust hun vizier wat scherper proberen te stellen. Zij sloegen er niet in de bal te kadreren.

De tweede helft leek een maat voor niets. De bezoekers slaagden er niet in een doelgerichte combinatie op de mat brengen. Germinal Beerschot domineerde en gaf geen kansen weg. In het slotkwartier leek de wedstrijd te kantelen. STVV dwong enkele kansjes af en kon daar zelfs één van verzilveren. Coulibaly, net ingevallen, toornde boven iedereen uit en knikte de aansluitingstreffer binnen, 2-1. Even leken de bezoekers aanspraak te kunnen maken op meer, maar Germinal Beerschot hield de rangen goed gesloten.De Antwerpenaars wonnen zo al bij al makkelijk van een niet overtuigend Sint-Truiden.

In de stand komt Germinal Beerschot opnieuw op vijf punten van Cercle Brugge. Met nog drie speeldagen te gaan is de vierde plaats zeker nog mogelijk. Voor Sint-Truiden lijkt aan een lange lijdensweg stilaan een eind te komen. Mathematisch kan STVV zich nog redden, al lijkt dat na vanavond weinig waarschijnlijk. (AN)

Jupiler Pro League

 Speeldag 31