Speeldag: Speeldag 31
Stadion: Schiervelde
Roeselare en KV Mechelen spelen gelijk
Kevin Vanbuggenhout

In Roeselare - KV Mechelen stond er weinig meer op het spel. Roeselare kon mits een overwinning het behoud ook mathematisch veiligstellen. Voor KV Mechelen, dat zich vorige week al zeker wist van de redding, was het helemaal een eindeseizoensmatch.

Roeselare kon geen beroep doen op Vanderhaeghe. Mirivic geraakte in laatste instantie wel speelklaar. Daan Vaesen moest zich tevreden stellen met een plaats op de bank, net als een halffitte Hermach. KV Mechelen kon ook tegen Roeselare niet rekenen op de diensten van Asare en Mellemans. Boussaïdi was geschorst. Van Hoevelen schoof naar rechts, centraal achterin speelde Patrice Noukeu. Op het Mechelse middenveld keerde Dunkovic terug in de ploeg ten koste van Biset. Voor aanvang van de wedstrijd had Roeselare twee punten minder dan KV Mechelen.

Mechelen stak meteen van wal en nam al na zeven minuten de leiding. De verdediging van Roeselare stond nog te slapen, Van Hoevelen bracht vanop rechts laag voor en Nong schoot van dichtbij binnen. De enige repliek die Roeselare kon bieden was een zwak schot van Kpaka dat makkelijk opgeraapt werd door Renard. Voor Roeselare goed en wel besefte dat de match begonnen was stond het al 0-2 achter. Een Mechelse hoekschop werd naar doel gekopt en Nong duwde van dichtbij binnen. Roeselare kwam de minuut erna al aan de aansluitingstreffer. Noukeu kopte een hoekschop van Roeselare recht naar Thompson. De man in vorm bij de thuisploeg zorgde met een geweldige omhaal voor de 1-2. Na een kwartier hadden de toeschouwers al drie doelpunten gezien. Roeselare schoot wakker en begon beter te voetballen. Halverwege de eerste helft schoot Thompson naast. De wedstrijd was 25 minuten ver toen Roeselare op gelijke hoogte klom. Na een lange bal van Van Loo kon Dissa tussen twee KVM-verdedigers makkelijk met de bal aan de haal. Met een keurige stifter maakte Dissa het koelbloedig af: 2-2. Aan de overkant was Aloys Nong dicht bij een hattrick. Hij devieerde een laag schot van Persoons tegen de deklat. Een spetterend eerste halfuur en de match was mooi in evenwicht. De laatste dreiging uit de eerste helft was van Roeselare. Kpaka knalde net naast.

KV Mechelen rekende ook in de tweede helft op een goede start. Een voorzet kwam bij Vleminckx terecht. Hij schoot van dichtbij naast. Voetballend was het in de tweede periode allemaal wat minder. Het tempo ging naar beneden en er vielen ook steeds meer slordigheden te bespeuren. Roeselare trok naar voren en zorgde voor enige druk met enkele kort opeenvolgende hoekschoppen. De volley van Tanghe stuitte op het been van de bij de rust ingevallen Crabeels. KV Mechelen trachtte terug over te nemen en kwam aan twee mooie kansen. Nong pakte op rechts uit met een knappe actie. Hij legde perfect terug op Imschoot wiens schot gepakt werd door Sierens. Twee minuten later kopte Crabeels een vrije trap van Imschoot naast. Roeselare speculeerde vooral op de counter. Voor het overige lag de wedstrijd nu te vaak stil en dus bleven de vloeiende combinaties ietwat achterwege. De wedstrijd leek af te stevenen op een billijk gelijkspel, tot een counter van Roeselare nog groot gevaar opleverde. Tanghe stuurde Lutin diep en die werd vlak voor de zestien omver geduwd door Van Hoevelen. Efong N'Zolo trok logischerwijs rood voor Van Hoevelen. De harde vrije trap van De Vleeschauwer ging via Renard net naast. Ook in de blessuretijd was Roeselare nog zeer dicht bij de winning-goal. Renard ging onder een vrije trap door, Vleminckx moest de bal van de lijn halen. Roeselare en KV Mechelen deelden de punten.

Voor een eindeseizoenswedstrijd was er nog behoorlijk veel te zien, vooral in het eerste halfuur. KV Mechelen leek door twee vroege doelpunten van Nong de zege binnen te hebben. Elf minuten na de 0-2 hingen de bordjes echter alweer in evenwicht. Roeselare en KV Mechelen hebben elk een puntje meer, in het klassement verandert er voor beiden weinig. Roeselare is nu ook mathematisch zeker van het behoud.