gnkKRC Genk
denFCV Dender EH
Datum: 19/04/2008 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 31
Stadion: Luminus Arena
Zwak Genk klopt Dender in slotfase
Anthony Van der Planken
| 0 reacties
Zwak Genk klopt Dender in slotfase
Foto: © SC

Racing Genk en Dender leken na een bijzonder zwakke partij op een logische 0-0 af te stevenen, maar een slotoffensief leverde Genk alsnog een 2-0 zege op.

Dender startte het beste aan de partij, met enkele leuke kansjes tot gevolg. Scoren zat er echter niet in. Genk had wel het meeste balbezit, maar slaagde er niet in grote kansen te creëren. De 0-0 bij de rust was dan ook vrij logisch.

Ook na de pauze kon de partij nauwelijks boeien. Een zeldzaam lichtpuntje bij Genk was de jonge Dimitri Daeseleire, die de geblesseerde Hans Cornelis moest vervangen. Daeseleire toonde enorm veel inzet en aarzelde niet om mee naar voren te trekken, maar ook hij kon Genk niet aan het voetballen brengen. De Limburgers rijgden de foute passes aan elkaar en konden nauwelijks imponeren. Pas in de slotfase kwam Dender echt onder druk te staan. Deflandre gaan douchen met zijn tweede gele kaart, waarvan Genk profiteerde. In blessuretijd zorgde Vanderbiest met een owngoal voor de 1-0, Soetaers maakte er meteen daarna 2-0 van door een vrijschop binnen te trappen.

Genk pakt zo toch nog de drie punten, maar de wedstrijd zelf was niet om aan te zien. De Limburgers hebben nog enorm veel werk voor de boeg, willen ze er volgend seizoen opnieuw staan.

Jupiler Pro League

 Speeldag 31