wesWesterlo
berBergen
Datum: 19/04/2008 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 31
Stadion: Het Kuipje
Zwakke partij van Westerlo en Bergen
Steurbaut Kersten
| 0 reacties
Zwakke partij van Westerlo en Bergen
Foto: © SC

Bergen heeft de kans laten liggen om een uitstekende zaak te doen met het oog op het behoud. Na een zwakke eindeseizoenswedstrijd bleven Les Dragons in Westerlo steken op een scoreloos gelijkspel.

Het voorspelde lentezonnetje van zondag deed de spelers van Westerlo en Bergen blijkbaar al wegdromen van een aangename rustdag. ‘En niets is beter om die rustdag fris te beginnen’, was blijkbaar het motto in Het Kuipje. Weinig tempo, een slordige balcrculatie en amper doelgevaar. Dat kregen de supporters in het noorden van Antwerpen geserveerd op de groene grasmat.
 
Burie
 
Daarnaast eiste scheidsrechter Benoni Burie een hoofdrol op. De commercieel afgevaardigde van voetbalclub Moerbeke floot tijdens de eerste helft maar liefst 23 fouten en haalde daarmee volledig het tempo uit de wedstrijd. Niet dat de supporters anders een spektakelstuk voorgeschoteld zouden krijgen, maar het zou wel de irritatie bij de spelers weghalen. Die irritatie zorgde in de slotfase voor twee onnodige gele kaarten. François Zoko kreeg de derde gele kaart in vier minuten voor een fout op Wouter Corstjens. Om maar te zeggen... Het niveau van scheids en spelers lag dicht bij elkaar.
 
In de tweede helft toonden Westerlo noch Bergen de intentie om er een spektakelstuk van te maken. De slordigheden bleven zich langs beide kanten opstapelen en de fluitgrage Burie trakteerde het Kempense publiek op een nieuw concert. In de 69ste minuut zette Dieter Dekelver het stadion zowaar bijna op zijn kop. Na een mooie voorbereiding via Emmanuel Odita en Nabil Dirar trapte de aanvaller een wenkende kans voorbij Frederic Herpoel... naast.
 
Geen zekerheid voor Bergen
 
Bergen kreeg in de slotfase via Mohammed Dahmane en Zoko nog twee kansen om met de drie punten naar huis te gaan, maar Dahmane stuitte op een attente De Winter en Zoko zag zijn poging naast dwarrelen.
 
Met de nederlaag van Sint-Truiden laat Bergen de kans liggen om zich te verzekeren van het behoud in eerste klasse, maar met acht punten voorsprong op drie speeldagen van het einde mag dit voor l’Albert et Elisabeth niet meer mislopen. Westerlo kan zondag zijn zesde plaats kwijtspelen aan AA Gent, indien de Oost-Vlamingen de volle buit pakken tegen Club Brugge. (AN)

Jupiler Pro League

 Speeldag 31