berBergen
Germinal Beerschot
Datum: 26/04/2008 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 32
Stadion: Stade Charles Tondreau
Degradatieniveau in Bergen
T. Coremans
| 0 reacties
Degradatieniveau in Bergen
Foto: © SC

Bergen en Germinal Beerschot toonden zich vanavond allesbehalve Eerste Klasse waardig. In een zwakke partij werd het 0-0. Een mooiere weerspiegeling van de feiten, door de score, was niet mogelijk.

Germinal Beerschot moest zaterdagavond Bergen partij geven. Voor de Antwerpenaars, op papier, een makkelijk te klaren klus. Doch leek het de laatste weken, zonder Colman en Losada, aan creativiteit te moeten inboeten. GBA was nog in strijd, samen met Cercle Brugge, voor een Europees ticket. De thuisploeg kampte eveneens met een waslijst afwezigen waaronder Roussel en Amroune. Nicaise keerde opnieuw in het basiselftal. De thuisploeg was zo goed als zeker van het behoud. Mathematisch hebben de Henegouwers nog één puntje nodig, al leek achtervolger STVV reeds veroordeeld.

Een beroerd wedstrijdbegin bood geen beter vervolg. Beide ploegen brachten gedurende de gehele eerste helft weinig tot niets op de grasmat. Zij leken meer te genieten van het eerste zomerzonnetje dan van hun intense aanwezigheid op de Belgische voetbalvelden. Dalmat was bij de thuisploeg de enige pion die voor wat strijdkracht zorgde. Hij mocht driemaal pogen maar sloeg er nimmer in de netten te doen trillen. De thuisploeg was de betere ploeg maar deed het allesbehalve indrukwekkend. Net voor de rust miste Cordaro de kans. Hij trapte net naast de kooi van Steppe.

Bij aanvang van het tweede bedrijf bleven we op onze honger zitten. Door een hongerig gebrek aan beter waren twee kansjes het vermelden waard. Cordaro’s schot zoefde in de openingsminuut naast terwijl Malki aan de overkant in het zijnet trapte. Door het gebrek aan creativiteit hielden beide elftallen elkaar in evenwicht. Op het uur mocht Malki zijn torinstinct bovenhalen maar de werkloze Herpoel toonde zich paraat. Na elk klein wapenfeit viel de wedstrijd telkens in een diepe slaap. Thuisploeg Bergen toonde zich nog het gevaarlijkst. Dahmane kon op zijn beurt Steppe niet verschalken.

Een uitermate zwakke wedstrijd eindigde waar het was begonnen. De 0-0 vertelde ons niet alleen de score maar de citaten op alle niveaus. Vooral de bezoekers uit Antwerpen werden feller op de grasmat verwacht. Zij presteerden ver onder niveau maar kunnen door de nederlaag van Cercle toch nog aanspraak maken op de vierde plaats. Bergen was, ondanks het vanavond bereikte gelijkspel, zeker van het behoud. Sint-Truiden verloor immers diezelfde avond op Anderlecht.

 

Jupiler Pro League

 Speeldag 32