Speeldag: Speeldag 32
Stadion: Luminus Arena
Genk wint eindeseizoensmatch
Filip Van der Elst

Met twee goals, één langs elke zijde, in de eerste vier minuten, begon Genk-Brussels erg flitsend. Nadien was het allemaal wel wat minder, maar Genk legde wel al voor de rust de 2-1-eindcijfers vast, meteen de tweede zege op rij voor de Limburgers.

De partij was nog geen twee minuten aan de gang toen Sutchuin Brussels, al sinds vorige week zeker van degradatie, vanop de rand van de 16 op voorsprong knalde (0-1). Zoals wel meer met de hoofdstedelingen dit seizoen, duurde dat mooie liedje niet lang: amper twee minuten later bracht Dugary, na wat geharrewar bij een hoekschop, Genk alweer op gelijke hoogte (1-1). Nadien viel het spel wat stil, maar Genk was wel de betere ploeg. Een kopbal van Lolo werd van de lijn gekeerd, en Toth mikte van ver op de lat. Brussels voetbalde wel aardig mee, maar kon voor te weinig dreiging zorgen. Kort voor rust kwam Genk dan toch op voorsprong: Benteke bediende Barda, en die miste van dichtbij niet (2-1).

Na de rust hetzelfde spelbeeld: een onmondig Brussels en Genk, dat ook geen fantastische wedstrijd afwerkte, dat de kansen mist. Werner keepte een goeie partij, en moest al zijn kunnen tonen op een inzet van Vrancken. Brussels-trainer Van der Elst bracht met Landu-Tubi en Lutula nog twee verse aanvalskrachten, maar alweer waren de beste kansen in de slotfase nog voor Genk: eerst kwam Barda oog in oog met Werner, nadien mocht ook Bosnjak het proberen, maar de jonge doelman bracht tot twee keer toe redding. Het bleef bij 2-1 in een wedstrijd waar geen van beide teams nog iets te winnen of te verliezen had, maar die toch nog het volgen waard was.