Stadion: Florent Beeckmanstadion
Dender stelt behoud veilig met zege
Anthony Van der Planken

Dender heeft met een gevleide zege tegen Zulte Waregem het behoud veilig gesteld. De troepen van Johan Boskamp holden lang achter de feiten aan, maar trokken uiteindelijk toch het laken naar zich toe.

Zulte Waregem was duidelijk de betere ploeg in de eerste helft. De bezoekers namen het heft in handen en kwamen op het halfuur verdiend op voorsprong. Het was Mbaye Leye die de 0-1 nette. Zulte Waregem kreeg nog voor de pauze genoeg kansen om de score te verdubbelen, maar faalde telkens voor doel.

Dender bleef zo in de wedstrijd. Ook in de tweede helft moest de thuisploeg aanvankelijk de wet van de sterkste ondergaan. Roelandts zag zijn schot zelfs op de lat belanden. De falende afwerking van Zulte Waregem werd uiteindelijk afgestraft door Dender. Munyaneza legde goed af tot bij Sylla, die de 1-1 binnen legde. Diezelfde Sylla zette wat later de kers op de taart door de 2-1 te scoren.

Dender stelde zo zelf het behoud veilig, al was dat eigenlijk niet nodig, gezien de nederlaag van STVV op het veld van Anderlecht. Het seizoen zit er dus op voor Dender, de laatste twee wedstrijden tegen Standard en AA Gent kunnen met een gerust hart afgewerkt worden.