Speeldag: Speeldag 32
Stadion: Jan Breydel
Club houdt tweede plaats in het vizier
Steurbaut Kersten

Club Brugge heeft de driepuntenkloof met Anderlecht terug gedicht. Blauw-zwart won na een matige wedstrijd met 1-0 van Roeselare. De strijd om de tweede plaats wordt razend spannend.

"Roeselare is een gevaarlijke tegenstander", kondigde Jacky Mathijssen vrijdag aan op zijn traditionele persbabbel voor de wedstrijd. De voorspelling van de Brugse trainer is zondagavond ook uitgekomen. Club Brugge kampeerde tijdens de eerste helft van de West-Vlaamse derby voortdurend op de helft van de bezoekers, maar het slaagde er niet in om het overwicht om te zetten in veel doelrijpe kansen. Tegen de stugge organisatie die Dirk Geeraerd neerpootte, vond het amper openingen.

Ivan Leko vond op het kwartier dan toch een gaatje, maar François Sterchele verprutste de uitstekende kans om op voorsprong te komen. De Luikenaar, perfect in het straatje gestuurd door zijn Kroatische ploegmaat, tikte het bal over de uitgekomen Jurgen Sierens, maar ook over het doel van de bezoekende doelman.

De wedstrijd had een animo-injectie nodig en kreeg die op het halfuur toch dankzij Sterchele. De nummer 23 van blauw-zwart bediende met een vlakke voorzet spitsbroeder Ibrahim Salou, die bedankte en het leer hoog in doel duwde. Het startsein voor Club om het gaspedaal wat dieper in te drukken. Leko knalde een vrije trap op de vuisten van Sierens en Salou kopte de bal een tweede keer tegen de netten, maar de Ghanese Belg werd terecht teruggefloten voor buitenspel.

Roeselare probeerde voor rust gevaarlijk te zijn op de tegenaanval, maar op enkele kleine kansjes via Stefaan Tanghe en Mahamadou Dissa na ging er weinig dreiging uit van de de jongens uit de Rodenbachstad. Geeraerd veranderde met een noodgewongen wissel van Bjorn Smits voor Paul Kpaka het geweer na de rust van schouder en Roeselare drukte blauw-zwart zowaar even terug op de eigen helft. Op een schot van Tanghe na leverde ook dat weinig kansen op. De middenvelder zag zijn poiging afgeblokt door een blauw-zwart been.

De grootste kansen kwamen er aan de overkant. Een hard werkende Salou speelde zichzelf halverwege de tweede helft vrij in het vijandige strafschopgebied, maar een tweede doelpunt werd de voormalige aanvaller van Zulte Waregem niet gegund. Zijn schot dwarrelde voorlangs naast. Tien minuten voor tijd kreeg Wesley Sonck nog de beste mogelijkheid, maar de Ninovieter besloot op de hakken van Jurgen Sierens.

Dankzij deze overwinning vindt blauw-zwart terug aansluiting met Anderlecht. De aarstvijanden leven zij aan zij toe naar de confrontatie van volgende week in het Constant Vanden Stockstadion. Winst in die wedstrijd levert zo goed als zeker een tweede plaats en een ticket voor de Champions League - voorronde op. (AN)