Speeldag: Speeldag 6
Stadion: Jan Breydel
Vukomanovic bezorgt Club koude douche
Steurbaut Kersten

Club Brugge is thuis tegen Lokeren niet verder geraakt dan een gelijkspel. Jonathan Blondel bracht blauw-zwart op voorsprong, maar Ivan Vukomanovic zorgde in de slotfase nog voor een koude douche.

Club Brugge voetbalde voor de rust veel te slap. Een opeenvolging van onverzorgde passes en de laterale balcirculatie zorgden ervoor dat blauw-zwart geen greep kreeg op de wedstrijd. Een gretige Wesley Sonck toonde hoe het moest, maar de aanvaller kreeg samen met spitsbroeder François Sterchele te weinig bruikbare ballen om echt gevaarlijk te zijn op enkele pogingen van ver na. Lokeren loerde vooral op de tegenaanval, maar bracht in tegenstelling tot de West-Vlamingen wel enkele vlotte combinaties op de mat. Tot uitgespeelde kansen kwamen ook zij niet. Hassan El Mouataz was wel nog dicht bij een doelpunt, maar de Marokkaan zag zijn poging via Stijn Stijnen en de doelpaal in hoekschop verdwijnen.

Na de rust kwamen de Bruggelingen gretiger uit de kleedkamers, maar het was wel Lokeren dat op de tegenaanval het gevaarlijkst was. Camara besloot nog naast, maar op pogingen van Overmeire en Vukomanovic moest Stijnen wel twee keer plat gaan. Club was nog maar één keer gevaarlijk geweest. Blondel probeerde na een knappe aanval met een listig lobballetje Copa te verschalken, maar de Ivoriaan pakte uit met een karpersprong. En het was diezelfde Blondel die voor het tweede Brugse doelgevaar na rust zorgde. Deze keer was het echter wel raak.

Sterchele en Sonck maakten plaats voor Djokic en Salou. Beide spelers kwam dicht bij de verlossende 2-0. Vooral bij de poging van de Serviër moest Copa alles uit de kast halen om de bal uit doel te houden. Club leek op weg naar een zuinige zege, maar een afstandsschot van Vukomanovic zorgde ervoor dat Club Brugge slechts 2 op 9 haalt uit haar laatste drie wedstrijden. [AN]