Speeldag: Speeldag 6
Stadion: Olympische Stadion (Kiel)
G. Beerschot pakt de drie punten
Dirk Pieters

Germinal Beerschot begon slecht aan de competitie met vier punten uit vijf wedstrijden en trainer Harm Van Veldhoven beloofde minder attractief, maar realistischer voetbal. Dat loonde want de Antwerpse club won met 1-0 van Charleroi.

Charleroi begon furieus aan de wedstrijd met enkele goede kansen, maar doelman Steppe hield in de begin fase stand. De doelman verving voor de wedstrijd Jan Moons die moest afhaken. Germinal Beerschot kwam pas een eerste keer dreigen na twintig minuten, maar de poging van Malki werd gestopt door Laquait. Na de kans voor Malki nam Charleroi, tot ongenoegen van het thuispubliek, opnieuw het initiatief over. Echt uitgespeelde kansen leverde dit niet op. Beide ploegen mochten uiteindelijk met een brilscore gaan rusten en daar mocht vooral Germinal Beerschot tevreden mee zijn.

Ook in het begin van de tweede helft bleven de bezoekers baas, maar opnieuw leverde dat geen groot gevaar op. Veel balbezit, maar weinig kansen voor de ploeg van trainer Philippe Vande Walle. Na tien minuten viel er dan toch wat te beleven. Bij een een tumultueuze fase waarin vier gele kaarten vielen schoot de vlam in de pan. Bij de spelhervatting kon de thuisploeg, volledig tegen de gang van het spel in, via Ederson toch de 1-0 tegen de netten prikken. Daarna ging Germinal Beerschot meer en meer in de zege geloven en konden de bezoekers geen vuist meer maken. Charleroi kwam in de slotminuten dan toch nog een paar keer dreigen voor de goal van Germinal Beerschot, maar zonder succes en zo bleef het 1-0.