Speeldag: Speeldag 6
Stadion: Achter de Kazerne
Mechelen gelijk tegen Moeskroen
Bart Hermans

KV Mechelen heeft zaterdag 2-2 gelijk gespeeld tegen Moeskroen. De doelpunten van de thuisploeg waren van Alexander Bajevski en Jonas Ivens op strafschop. Voor de bezoekers scoorden Michael Nicoise en Adnan Custovic.

Mechelen begon met nieuwkomer Van Imschoot aan de aftrap. In de spits stond het duo NongKielo-Lezi. Vleminckx en Bajevski zaten op de bank.

De wedstrijd begon gelijkopgaand maar bij de eerste kans was het raak. Moeskroen scoorde na een corner die te ver leek te gaan maar voor doel werd gekopt door Custovic en zo kon Nicoise gemakkelijk de 0-1 scoren. Mechelen slikte zo alweer een doelpunt op een stilstaande fase. De thuisploeg reageerde via Kielo-Lezi maar zijn kopbal werd in corner verwerkt. Custovic bleek actief en probeerde doelman Adamovic met een lobbal te verschalken maar gelukkig voor de thuisploeg ging de bal over. De thuisploeg nam het heft in handen en eiste het balbezit op maar veel kansen leverde dit niet op. Net voor het half uur was Mechelen er dicht bij via Nong maar Volders duwde de bal vanonder de lat weg. Mechelen verdiende gaandeweg een doelpunt maar opnieuw geraakte Nong niet voor bij Volders. De spits schoot van in de zestien maar de Moeskroen-doelman had opnieuw een mooie redding in huis. Beide ploegen gingen rusten met een 0-1 stand. Op enkele kansen na speelde de thuisploeg te stereotiep om het Moeskroense blok te ontwrichten.

Meteen na de rust kreeg Nong een reuzenkans. Een bal van de linkerkant werd door Nong in één tijd op de slof genomen maar deze knappe actie ging naast. Naar het uur toe werd Kielo-Lezi doorgestuurd, hij bracht de bal voor maar Dunkovic kon net niet bij de bal. Mechelen zette Moeskroen vast op het eigen helft maar kreeg de bal maar niet binnen. Na een mooie collectieve actie trapte Asare ver naast. Even later kon Nong schitterend doorgaan en werd hij neergehaald in de zestien. De scheids gaf balvoordeel maar het schot ging voorlangs. Het was integendeel Moeskroen dat op de counter scoorde. Wie anders dan Custovic verdubbelde de voorsprong voor de Henegouwers. Tien minuten voor het einde kreeg Grondin zijn tweede gele kaart. De daaropvolgende vrije trap werd door Nong in de handen van Volders gekopt. De Moeskroen-doelman was duidelijk de beste man van de wedstrijd, een poging van Imschoot werd gered door de doelman. Een paar minuten voor tijd liet de ingevallen Bajevski zien waarom hij door Malinwa werd aangetrokken. Hij nam de bal schitterend aan en zijn omhaal ging millimeters naast. De volgende actie was wel raak. Persoons bracht de bal voor doel en Bajevski kon de bal voorbij Volders buffelen. Mechelen kreeg in extremis wat het verdiende. Na wat geharrewar in de zestien verdween de bal op de stap en Jonas Ivens trapte de 2-2 eindstand op de bordjes.

Mechelen verdiende vandaag de overwinning maar mag gezien de verloop van de wedstrijd niet klagen met een puntje. In de rangschikking schieten de Mechelaars er niets mee op, met drie puntjes staan ze voorlopig op de zestiende plaats. Moeskroen telt tien punten en staat zevende.