Speeldag: Speeldag 1
Stadion: Stade Edmond Leburton
Tubeke debuteert met nederlaag
Kevin Vanbuggenhout

Tubeke stond zaterdagavond voor zijn eerste wedstrijd ooit in eerste klasse. Tubeke wou bewijzen dat het zijn plaats in eerste klasse waard is. Ook Excelsior Moeskroen wou de competitie natuurlijk inzetten met een overwinning.

Tubeke werd al na een paar minuten opgeschrikt. De voorzet van Oussalah kwam tegen de kruising. Moeskroen startte het best en klom net voor het kwartier op voorsprong. Een vrije trap werd richting de vrijstaande Akwani gekopt. Akwani kon simpel de 0-1 binnenkoppen. Het was aan Tubeke om te reageren en na twintig minuten kwam de thuisploeg ook beter in de wedstrijd. Tubeke nam initiatief in de zoektocht naar een gelijkmaker. Moeskroen was niet onder de indruk en moest slechts één goede kans weggeven. Mvuezolo stak de bal middendoor, Diafutua schoot tegen een Moeskroen-speler. In de blessuretijd dook Moeskroen nog eens gevaarlijk op voor doel. Aan de rechterkant zette Lepoint, ex-Tubeke, met een schitterende actie drie man in de wind. Lepoint legde terug naar Akwani die enkel nog moest inschieten. Vandelannoite lag vlak voor de lijn nog in de weg. Tubeke ontsnapte aan het einde van de eerste helft aan een tweede tegentreffer.

De tweede helft was pas op gang getrapt of Vandelannoite beging een zware overtreding. De verdediger van Tubeke kwam er vanaf met geel. Er kwamen niet meteen kansen in de tweede helft en dus trachtte Cartier met een dubbele wissel meer schwung in het spel te brengen. Vandelannoite en Haydock werden vervangen door Forschelet en Thiago. Ondanks het gebrek aan kansen was Tubeke in de tweede helft duidelijk de ploeg die het meest naar voren voetbalde. Moeskroen kwam er niet veel meer uit. Net na het uur gebeurde dat toch nog eens. Na een inworp mocht Sapina de bal vrij aannemen. Hij schoot van dichtbij naast. Niet veel later zag Moeskroen doelpuntenmaker Akwani uitvallen met krampen. Zijn plaats werd ingenomen door Idir. De wedstrijd kabbelde voort, tot er letterlijk een doelpunt uit de lucht kwam gevallen. De Matos ving naast een hoge vrije trap van Baseggio en Vandooren kopte binnen: 0-2. Tubeke probeerde nog wel, een afstandsschot van Brouckaert zoefde net over. Vijf minuten voor tijd kopte Santiago het doelpunt van de hoop binnen. Meteen het eerste doelpunt ooit in eerste klasse voor Tubeke. In een dolle slotfase was het nog bijna 2-2. De kopbal van Paternotte raakte zowel lat als paal. Het bleef 1-2, Tubeke begon zijn avontuur in eerste klasse met een nederlaag.