kvmKV Mechelen
cluClub Brugge
0-1
37' Ivan Leko (pen)
Datum: 24/09/2008 20:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 1
Stadion: Achter de Kazerne
Zwak Club met negen gelijk tegen Mechelen
Steurbaut Kersten
| 0 reacties
Zwak Club met negen gelijk tegen Mechelen
Foto: © SC

Club Brugge is er niet in geslaagd om de goede lijn van de voorbije weken door te trekken. Blauw-zwart speelde 1-1 gelijk op het veld van KV Mechelen, dat er in de slotfase tegen negen man niet in slaagde om het verdiende winnende doelpunt te scoren.

Er zit muziek in Club Brugge, klonk het. Nabil Dirar en Ronald Vargas brengen meer creativiteit in het blauw-zwarte elftal en moeten de Bruggelingen naar een hoger niveau stuwen. De uitwedstrijden in Bern en Genk deden het beste verhopen, maar Achter de Kazerne waren vooral de valse West-Vlaamse tonen hoorbaar.
 
Jacky Mathijssen startte verrassend met Ivan Leko voor de geschorste Joseph Akpala. Daniel Chavez bleef op de bank. Club Brugge speelde aanvallend weinig klaar. Wesley Sonck zwoegde en zweette, maar was in zijn eentje niet opgewassen tegen de Mechelse defensie.
 
En toch kwamen de bezoekers op voorsprong. Een zwak leidende Peter Vervecken legde zeven minuten voor rust de bal op de stip na handspel van Maxime Biset. Leko trapte het leer vanop de stip koelbloedig voorbij Olivier Renard in doel.
 
Een enthousiast KV Mechelen noopte een ondermaatse blauw-zwarte defensie tot enkele noodingrepen, maar slaagde er voor de rust niet in om Stijn Stijnen één keer te bedreigen.
 
Vlak na de koffie was de nationale doelman dan toch geklopt en werd de Mechelse inzet beloond. Nana Asare dropte het leer voor doel. De Club-verdedigers stonden op de bus te wachten en lieten Jonas Ivens de gelijkmaker binnenduwen.
 
Club Brugge toonde zich allesbehalve een potentiële titelkandidaat en trok als een bange wezel terug voor Malinwa. Laurent Ciman en Michael Klukowski legden de Brugse zwakte achterin pijnlijk bloot. Met een nieuwe noodingreep kregen ze een tweede gele, en dus rode, kaart.
 
Bjorn Vleminckx kroonde zich bijna opnieuw tot matchwinnaar, maar in tegenstelling tot op Gent verdwenen zijn kopballen niet in doel. Afstandschoten van Kenneth Van Goethem en Antun Dunkovic gingen naast de kooi van Stijnen.
 
KV slaagde er tegen negen man niet meer in om te scoren, maar mag zich de morele winnaar van de avond noemen. Club Brugge stelde na twee goede prestaties teleur en moet zich bezinnen over instelling waarmee het naar Mechelen afreisde. (AN)
Herbeleef KV Mechelen - Club Brugge