Stadion: Le Canonnier
Moeskroen blijft in subtop na zege
Anthony Van der Planken

Moeskroen blijft meedraaien in de subtop van de Jupiler Pro League. Les Hurlus wonnen de derby tegen Charleroi en staan zo knap vijfde.

Na een lange studieronde van zo'n 20 minuten drukte Moeskroen eens stevig door. Dat resulteerde meteen in twee doelpunten. De eerste was van Walasiak, die een voorzet in doel zag dwarrelen. Nauwelijks drie minuten later scoorde ook Jaycee door een kopbal van Sapina in doel te duwen. 2-0, Moeskroen op rozen.

Na de rust ging Charleroi een stuk beter spelen. Toen de ingevallen Fabien Camus de 2-1 aantekende, zetten de Karolo's de thuisploeg onder een niet aflatende druk. Dat resulteerde bijna in de verdiende gelijkmaker, maar Volders stond weer sterk te keepen en hield zijn netten schoon. Zo klimt Moeskroen naar de vijfde plek van het klassement, terwijl Charleroi in de rechterkolom blijft hangen.