lokSporting Lokeren
staStandard
Datum: 16/11/2008 18:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 12
Stadion: Daknam
Standard mist kans om koploper te worden
Michiel Delagrange
| 0 reacties
Standard mist kans om koploper te worden
Foto: © SC

Standard is er vanavond niet in geslaagd om de leiding over te nemen van Club Brugge, dat eerder bleef steken op een 1-1 gelijkspel tegen Anderlecht. De Rouches geraakten opnieuw niet voorbij Lokeren.

In een matige eerste helft eiste Standard het meeste balbezit op. De Rouches probeerden een hoge pressing vol te houden, met als gevolg dat het team van Bölöni de meest dreigende ploeg was in het eerste half uur, maar echt gevaarlijk kon het nooit zijn. Witsel kwam een eerste keer dreigen na een vrijschop, maar Copa was er als de kippen bij om gevaar te voorkomen. Even later gaf diezelfde Witsel een goede voorzet, maar Mbokani kon er net niet genoeg zijn voet tegen zetten.

Na 28 minuten begon Lokeren voor het eerst te dreigen. Na een vrijschop kon Maazou geheel vrijstaand zwak inschieten op Espinoza, deze redde makkelijk. Standard counterde in deze fase van de wedstrijd bliksemsnel, van Dante naar Mbokani en deze laatste kreeg het leer met enkele mooie bewegingen tot bij Dalmat, die bediende Jovanovic, zonder succes. Het was Lokeren dat in het slotoffensief van de eerste helft nog het dichtst bij de openingstreffer kwam. Mbokani en Maazou lieten zich allebei opmerken in deze eerste helft, al kon geen van beiden het scoreverloop veranderen. Het stond dan ook 0-0 bij de rust. 

In de tweede helft, die eveneens weinig om het lijf had, konden de supporters op Daknam alleen maar genieten van enkele individuele acties. Zo probeerde de bedrijvige Maazou het geheel open te breken met een wel erg optimistische omhaal. In de 72e minuut was het dan toch zover, Maazou werkte hard om de bal te veroveren, forceerde vervolgens een dubbelpass en schoot de bal daarna vanop 25 meter heerlijk voorbij Espinoza. Die ging niet geheel vrijuit, maar de trap van Maazou mocht er zijn. Lokeren leidde, al was dat tegen de gang van het spel in. Amper twee minuten later kwam echter de ontnuchtering voor de Lokerse aanhang. De alomtegenwoordige Defour nam een corner voor Standard, die werd verlengd en uiteraard stond Mbokani, de andere gouden stier, op de goeie plek om de bal in doel te doen verdwijnen. Mbokani bracht de bordjes weer in evenwicht. Na een matige partij mocht vooral Lokeren tevreden zijn met een punt. Standard kon alweer niet winnen, en moet tevreden zijn met een voorlopige tweede plek. (AN)
Herbeleef Sporting Lokeren - Standard