Speeldag: Speeldag 13
Stadion: Stade Charles Tondreau
Club zonder glans voorbij Bergen
T. Coremans

Club Brugge blijft minstens nog een week op de eerste plaats vertoeven. Na een zwakke eerste helft kwam thuisploeg Bergen op voorsprong. Clement en Sonck wisten na de rust de negatieve score om te buigen in een zege.

De eerste helft begon op een erg laag pitje, wat niet verwonderlijk was gezien de erbarmelijke staat van het veld. Blauw-zwart nam op geen enkel ogenblik het initiatief in eigen handen. Als een groepje tieners ploeterden de West-Vlamingen doorheen de verse sneeuw. Bergen leek zich al vereenzelvigd te hebben met de weersomstandigheden en speelde zonder complexen. Het zette vanaf het eerste fluitsignaal meteen druk op de man in balbezit. Halverwege de eerste helft kon Collet de thuisploeg verdiend op voorsprong brengen. Hij vloerde Stijnen met een knap gekruist schot. Even later liet diezelfde Collet de kans om de score te verdubbelen onbenut, hij lobde de bal hoog over doel.

Wanhoopspogingen van Vargas en Akpala toonden de onmacht van de leider. De 1-0 achterstand aan de rust was dan ook niet meer dan logisch.

Ongewijzigd betraden beide elftallen opnieuw het veld. Het donkere grijze weertje boven Charles Tondreau hield de grasmat gespaard van verdere schade. Johan Verbist woog tijdens de rust andermaal de bespeelbaarheid van het veld af, maar floot iets na 19u de tweede helft op gang.

Wilden de Bruggelingen vanavond het tij alsnog keren, moest het een intensere weerbaarheid aan de dag brengen dan in de topper tegen Anderlecht. De tegenstander was deze keer wel van een ander kaliber. Toch moest Club Brugge bergen verzetten om alsnog een overwinning in de wacht te slepen. Wesley Sonck kreeg op het uur tweemaal de kans om zijn club langszij te brengen, maar stootte telkens op knappe pareeracties van Herpoel.

Hoe de spitsen ook probeerden, net als in de bekerwedstrijd tegen Beveren was het de ouwe getrouwe Philippe Clement die de stand in evenwicht bracht. Ditmaal met een ontypische 'Clement-goal'. Na efficiënt terugleggen van Vargas schilderde Clement, van net buiten de zestien, het leer mooi in het hoekje. Net als de staat van het veld wist ook de Brugse vorm zich stilaan te herstellen.

De West-Vlaamse topclub herstelde het evenwicht na de rust en speelde ondanks de omstandigheden een degelijke tweede helft. In de slotminuten wist de onmisbare Sonck de overwinning alsnog in de wacht te slepen. Opdracht volbracht voor Mathijssen en co, maar zonder glans en overschot. (AN)