staStandard
moeMoeskroen
Datum: 22/11/2008 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 13
Stadion: Stade Maurice Dufrasne (Sclessin)
De Camargo kopt Standard naar winst
Geoffrey Verbruggen
| 0 reacties
De Camargo kopt Standard naar winst
Foto: © SC

Landskampioen Standard won in eigen huis verdiend van Moeskroen. Igor De Camargo was met twee doelpunten de held van de avond. Door het verlies van Westerlo bij Anderlecht komt Standard nu alleen op de tweede plaats te staan achter leider Club Brugge.

Bij de Luikenaren was Dieumerci Mbokani geelgeschorst. De Congolees mocht zijn 23e verjaardag vieren vanop de tribune. Réginal Goreux kreeg de kans om zich te bewijzen op de rechterflank en Wilfried Dalmat mocht op links tonen wat hij waard was. Milan Jovanovic en Igor De Camargo moesten voor de goals zorgen bij de Rouches. Op de linksbackpositie nam Dante opnieuw zijn plaats in ten koste van Mulemo.
Bij Moeskroen was Adnan Custovic weer beschikbaar, maar hij kwam niet aan de aftrap. Enzo Scifo koos voor Jaycee in de spits.

Standard greep Moeskroen meteen bij de keel. In de eerste minuut al legde Jovanovic goed klaar voor Axel Witsel, maar de jonge Belg zag zijn schot gered door doelman Volders. De Rouches bleven gevaarlijk in de openingsfase. Marcos verstuurde de bal naar alweer Witsel. De 19-jarige international kapte twee man uit en besloot naast.

Even ging de rust liggen in een volgepakt Sclessin. Na ruim tien minuten zette Dalmat zich door op links, maar hij werd langs achter neergehaald door Jérémy Sapina. Scheidsrechter Benoni Burie velde een hard verdict: Sapina kreeg een rode prent onder de neus en mocht vroegtijdig gaan douchen.

Het was wachten tot de twintigste minuut vooraleer Moeskroen kwam opzetten. Jaycee kreeg de bal in de voeten na een corner, maar knalde over en naast. Kort daarop zette de bedrijvige Dalmat voor. Onyewu pakte uit met een omhaal, maar Volders wist zijn netten schoon te houden.

Standard voerde de druk op en dwong een nieuwe hoekschop af. Ditmaal was het wel raak. Defour schilderde de bal op het hoofd van De Camargo en de Braziliaanse Belg maakte zo zijn tweede van het seizoen. Ook daarna bleef de Luikse targetman gevaarlijk. Hij schoot in twee keer op doelman Volders, maar de goalie van Moeskroen redde.

Terwijl ‘Aux armes’ door Sclessin galmde, bleven de Rouches het spel domineren. Moeskroen vond geen antwoord op de druk van Standard en ging met een terechte 1-0 achterstand de rust in.

Oussalah geeft Moeskroen even hoop

Tijdens de rust bleef Dalmat in de catacomben. Zijn plaats op links werd ingenomen door Leon Benko. De Kroaat kreeg meteen twee uitgelezen kansen om de score te verdubbelen, maar verzuimde te scoren. Moeskroen reageerde via Oussalah, maar de ex-Standard-speler bracht de bordjes niet in evenwicht.

Even voor het uur stak Standard opnieuw de neus aan het venster. Dante mocht vrij voorzetten en De Camargo kopte zijn tweede van de avond tegen de touwen. De Luikenaren leken op rozen te zitten, maar net op dat moment prikte Moeskroen tegen via een erg aanwezige Oussalah. Les Hurlus hadden hiervoor wel een Standard-been en een onzekere Espinoza nodig.

Jovanovic beslist de wedstrijd

De aansluitingstreffer gaf Moeskroen vertrouwen. Trainer Scifo haalde Walasiak naar de kant en bracht met Custovic een extra spits op het veld. De hoop was echter van korte duur. Zowel Van Gijseghem als Lepoint kregen het schaamrood op de wangen. Jovanovic ging met de bal aan de haal en strafte de blunder af: 3-1 was meteen ook de eindstand.

Moeskroen leek de pedalen wat te verliezen. In een opstootje kreeg Assou-Ekotto, ook al ex-Standard, twee keer geel en ook trainer Scifo werd voor protest op de scheidsrechter na die fase naar de tribune verwezen. Standard had de buit binnen en voetbalde de wedstrijd rustig uit. Custovic kreeg nog twee kansen om te milderen, maar Espinoza zat er telkens goed tussen.

Door het verlies van Westerlo bij Anderlecht wordt Standard alleen tweede achter leider Club Brugge, dat won op het veld van Bergen. Aangezien Maazou met Lokeren tegen Germinal Beerschot zijn teller op tien doelpunten schoot, moet Mbokani het volgende week zonder de gouden stier op zijn shirt stellen. Het verjaardagsgeschenk kent dan toch een keerzijde.
Herbeleef Standard - Moeskroen