Datum: 22/11/2008 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 13
Stadion: Olympische Stadion (Kiel)
Germinal Beerschot opnieuw kansloos
Steurbaut Kersten
| 0 reacties
Germinal Beerschot opnieuw kansloos
Foto: © SC

De trainerswissel bij Germinal Beerschot heeft niet voor het gewenste schokeffect gezorgd. Onder Aimé Anthuenis behaalde de club slechts 1 op 6. Tegen Lokeren ging paars-wit roemloos onderuit.

De lijdensweg van Germinal Beerschot is nog lang niet voorbij. De Antwerpse club slaagde er tegen Lokeren niet één keer in om doelman Jugoslav Lazic, de vervanger van de zieke Copa, te bedreigen. Een inspiratieloos Germinal Beerschot was hopeloos op zoek om de Wase defensie te ontwrichten. Tevergeefs.
 
De bezoekers werkten voor de rust goed mee aan de slaapwekkende vertoning, maar waren op de tegenaanval toch één keer gevaarlijk. Omer Golan verscheen alleen voor Silvio Proto, maar besloot naast. Sneeuwval en een verloren gevlogen vogel -recht tegen een groot reclamepaneel- zorgden toch nog voor enige opwinding in de eerste helft. Veelzeggend over het spektakel op Het Kiel.
 
De koffie en de sneeuwruimer tijdens de rust brachten weinig soelaas voor Germinal Beerschot. Geen kansen en geen dreiging. Ook Lokeren kwam er amper uit, maar tikte in vijf minuten tijd de thuisploeg wel volledig knock-out.
 
Hassan El Mouataz lag aan de basis van beide doelpunten. De verdediger schilderde eerst een hoekschop op het hoofd van Nebosja Pavlovic en zette vijf minuten later Maazou op weg naar zijn tiende treffer van het seizoen. Golan kreeg nog twee uitstekende kansen, maar de Israëliër bespaarde de Antwerpse fans een nog grotere vernedering. (AN)
Herbeleef Germinal Beerschot - Sporting Lokeren