Club Brugge - Standard (Jupiler Pro League 2008/2009)

Wedstrijd van Speeldag 16 uit de Jupiler Pro League 2008/2009 tussen Club Brugge en Standard.

Einde
Wat vond je van de match? Laat het weten in de Reacties.
90
Al veel supporters van Club Brugge zijn ontgoocheld vertrokken.
90
Een schot van Goreux belandt in de handen van De Vlieger.

Goal
Doelpunt van Philippe Clement (Michaël Klukowski)
Klukowski verlengt voor Clement en de aanvoerder redt de eer: 1-4.
82
Vervangen Steven Defour
Ingevallen Benjamin Nicaise

Nicaise mag nog tien minuten meespelen.
81
Krampen voor Steven Defour. De middenvelder moet vervangen worden.
81
Een schot van Wesley Sonck wordt gsstopt door Espinoza.
79

Goal
Doelpunt van Dieumerci Mbokani (Steven Defour)
Dieumerci Mbokani maakt de pil nog wat bitterder voor Club Brugge. De vrije trap van Defour wordt knap binnengekopt door Mbokani.
78
De Vlieger grabbelt naar de bal, maar Mbokani kan niet profiteren.
78
De vrije trap van Jovanovic gaat in de muur.
77
Vervangen Ronald Vargas
Ingevallen Geert De Vlieger

Doelman Geert De Vlieger vervangt Vargas.
75
 Rode kaart voor Stijn Stijnen
Stijn Stijnen haalt De Camargo neer, die op weg was naar de 0-4. De doelman van Club krijgt terecht rood.
74
Nu wordt ook Club-coach Jacky Mathijssen naar de tribune verwezen.
69
 Gele kaart voor Bonfim Dante
Dante krijgt geel na een overtreding op Sonck.
67
Standard voetbalt heel volwassen in de tweede helft. Het haalt het tempo uit de wedstrijd en komt voorlopig nauwelijks in de problemen.
66
 Gele kaart voor Steven Defour

64
Een goal van Milan Jovanovic, na een overigens knappe aanval, wordt afgekeurd wegens buitenspel.
62
Vervangen Koen Daerden
Ingevallen Karel Geraerts

Koen Daerden gaat naar de kant voor Geraerts. Het publiek is het niet eens met die wissel en laat dat duidelijk horen.
62
Vervangen Joseph Akpala
Ingevallen Brecht Capon

57
Mbokani laat dé kans liggen op een vierde doelpunt. Na een blunder van Evens vergeet Mbokani het af te straffen.
56
Een schot van Dirar gaat naast de kooi van Espinoza.
55
Standard probeert het tempo uit de wedstrijd te halen.
50
De eerste hoekschop in de tweede helft is voor Club, maar levert geen gevaar op.
46
De tweede helft is begonnen.
46
Laszlo Bölöni is naar de tribune verwezen en doet een sjaal van Club Brugge om de nek. Nooit gezien: de coach van Standard met een Brugge-sjaal.

Rust
Standard gaat met een comfortabele 0-3 voorsprong de rust in. Standard is heer en meester. Club is op dit moment een klasse te zwak voor Standard.

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
45
Koen Daerden trapt ver over. Club is aangeslagen.
45
 Gele kaart voor Réginal Goreux
Goreux staat nog maar enkele minuten op het veld, maar krijgt al geel na een stevige overtreding op Daerden.
45

Goal
Doelpunt van Milan Jovanovic (Onbekend Onbekend)
Milan Jovanovic is niet te stoppen. Een vrije trap van Milan Jovanovic gaat schitterend binnen. Hij lepelt de bal heel mooi over de muur, Stijnen is kansloos.
45
 Gele kaart voor Michaël Klukowski
Een schitterende actie van Milan Jovanovic wordt afgestopt door een overtreding van Klukowski. De Canadees krijgt geel.
44
Nzolo dreigt de controle over de wedstrijd wat te verliezen.
43
Vervangen Marcos Camozzato
Ingevallen Réginal Goreux

Reginal Goreux vervangt de geblesseerde Marcos Camozzato.
43
 Gele kaart voor Dieumerci Mbokani

40
Camozzato is geblesseerd. Hij kan na de overtreding van Sonck niet meer verder.
39
 Gele kaart voor Wesley Sonck
Wesley Sonck maakt een vuile overtreding op Camozzato en de aanvaller van Club Brugge wordt terecht bestraft. Het had zelfs rood kunnen zijn.
37

Goal
Doelpunt van Igor De Camargo (Wilfried Dalmat)
Het is al 0-2 voor Standard na een knappe combinatie voor Standard. Dalmat brengt de bal knap voor en De Camargo kopt aan de tweede paal binnen.
35
Dalmat brengt de bal voor, maar Stijnen pakt.
34
Jovanovic legt af voor Camozatto, maar de Braziliaan trapt hard over.
32

Goal
Doelpunt van Steven Defour (Onbekend Onbekend)
Standard staat op voorsprong. Steven Defour trapt voor de derde keer van afstand vanmiddag en nu is het raak. De bal gaat heerlijk en onhoudbaar binnen: 0-1 voor Standard.
28
Een enorme kans voor Milan Jovanovic. De aanvaller kopt de bal voorbij de uitgekomen Stijnen, maar het leer gaat naast.
28
Mooie actie van Vargas, maar het schot van de Venezolaan gaat over.
27
De Camargo kopt een voorzet van Jovanovic ver naast.
26
Sonck legt de bal breed, maar Espinoza pakt.
24
Een gevaarlijke voorzet van Dirar wordt onschadelijk gemaakt door Onyewu met het hoofd.
24
Ciman dwingt een eerste corner voor Club Brugge af.
23
Het is opmerkelijk hoeveel ruimte er is voor beide teams. Dat is zeker niet gebruikelijk voor een topper, maar het maakt de wedstrijd wel aantrekkelijk.
21
Een kopbal van De Camargo belandt in de handen van Stijnen.
18
De kopbal van De Camargo na de corner van Defour gaat hoog over.
17
De eerste hoekschop in de wedstrijd is voor Standard.
15
Milan Jovanovic wordt onterecht teruggefloten wegens buitenspel. De Serviër was anders wellicht op weg naar de 0-1.
14
De Camargo kopt een vrije trap van Onyewu naar doel, maar Stijnen kan de bal vrij makkelijk pakken.
13
 Gele kaart voor Philippe Clement
De eerste gele kaart in de wedstrijd is voor Philippe Clement na een trekfout op Mbokani.
10
Sonck komt goed voor Onyewu en kopt dan over.
9
Steven Defour trapt nog eens van afstand, maar deze keer gaat zijn schot ver naast.
7
Nu dreigt Club aan de overkant. Vargas trapt goed naar de hoek, maar Espinoza pakt.
6
Standard komt dicht bij een doelpunt. Een knap schot van Steven Defour belandt nipt naast de kooi van Stijn Stijnen.
3
Standard neemt het initiatief in de aanvangsfase van de wedstrijd.
1
De wedstrijd is begonnen.
1
Dalmat gaat al meteen neer in het strafschopgebied, maar Nzolo ziet er geen penalty in. Standard-coach Bölöni is woedend.

Club Brugge - Standard is de absolute topper in de Jupiler Pro League. Club kan Standard bij een zege op zes punten achterstand zetten. Standard heeft een zege nodig om volop in de titelstrijd te blijven, zeker na de nederlaag van vorig weekend tegen Zulte Waregem. Scheidsrechter vanmiddag is Efong Nzolo.
Club Brugge: Stijnen Stijn, Simaeys Jeroen, Ciman Laurent, Evens Bernt, Klukowski Michaël, Clement Philippe, Daerden Koen, Dirar Nabil Safi, Sonck Wesley, Vargas Aranguren Ronald Alejandro, Akpala Joseph.
Standard: Aragon Espinoza Rorys Andres, Dante Bonfim, Onyewu Oguchi, Dalmat Wilfried, Defour Steven, Mbokani Dieumerci, De Camargo Igor, Camozzato Marcos, Sarr Mohamed, Jovanovic Milan, Witsel Axel.