Speeldag: Speeldag 16
Stadion: Jules Ottenstadion
Gent vergeet te scoren
T. Coremans

Het zwalpende AA Gent is niet verder geraakt dan een gelijkspel in eigen huis tegen KV Kortrijk. Het werd een aantrekkelijke wedstrijd voor de neutrale toeschouwer, maar de blauw-witte harten werden andermaal niet veroverd.

Twee ambitieuze elftallen stonden tegen over elkaar in het Jules Ottenstadion. Thuisploeg AA Gent maakte zijn ambities tot dusver niet waar. De Oost-Vlamingen slingerden tussen de subtop en de ruime middenmoot en konden zich geen verder puntenverlies veroorloven. KV Kortrijk, vanavond te gast bij de Buffalo’s, kon mits een zege even wegsprinten van de degradatiezone.

Een snijdende winterkoude verplichtte de spelers tot harde arbeid. Twee vroege doelpunten deden de aanhang wegdenken van de schrille koude die in de Oost-Vlaamse hoofdstad regeerde. Cheikhou Kayoute werd even vergeten en knalde rustig de 0-1 naast Jorgacevic. Geen vijf minuten later tekende Bryan Ruiz (foto) aan voor de gelijkmaker.

AA Gent leek verlost na de gelijkmaker en maakte talloze malen aanspraak op een tweede treffer. Mijnheer Van De Velde keurde onterecht een tweede doelpunt van Ruiz af na vermeend buitenspel. Een uitstekende Peter Mollez en de nodige nonchalance in de afwerking bij de thuisploeg hield de stand tot aan de rust in evenwicht.

In een kansrijke tweede helft van hoog niveau vergaten beide teams te scoren. Vooral de thuisploeg kon allesbehalve tevreden zijn. De blauw-witten wrongen kans na kans de nek om. Hoofdrolspelers Maric en Ruiz lieten de overwinning uit de Gentse handen glippen. Aan de overkant stootte AA Gent bijna op een onverdiende mokerslag. In vijf dolle minuten kregen de bezoekers driemaal de kans om de Oost-Vlamingen te doen zwichten. Bakx en Kums lieten even vakkundig de kans op een voorsprong liggen.

AA Gent schoot met deze puntendeling niets op. Michel Preud’homme oogde furieus in de slotfase en zal zich allicht de komende uren via de media weer ontdoen van alle zorgen. Voor de bezoekers was een punt in de Oost-Vlaamse hoofdstad een goede zaak. Het vertrouwen bij de KVK-boys was al weken groot en zal er na deze wedstrijd zeker niet op verminderen.