Germinal Beerschot
cerCercle Brugge
Datum: 14/02/2009 18:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 22
Stadion: Olympische Stadion (Kiel)
Twee doelpunten, maar weinig spektakel
Steurbaut Kersten
| 0 reacties
Twee doelpunten, maar weinig spektakel
Foto: © SC

Germinal Beerschot en Cercle Brugge hebben na een spektakelarme partij de punten gedeeld. Een logisch resultaat waar beide ploegen weinig mee opschieten.

De supporters op Het Kiel werden zaterdagavond lang op de proef gesteld. De confrontatie tussen Germinal Beerschot en Cercle Brugge beloofde spektakel, maar het was ruim een uur wachten voor er enig animo te bespeuren viel.
 
Sanharib Malki kwam eerst nog net een voetje te kort om een voorzet van Bart Goor tegen de netten te duwen, maar een paar minuten later was Bram Verbist, die zijn eerste wedstrijd als bezoeker in het Olympisch Stadion speelde, toch geklopt. Djordje Svetlicic, in de ploeg voor de zieke Martijn Monteyne, knalde een hoekschop van Ivan Leko kurkdroog voorbij de 25-jarige Antwerpenaar.
 
De Serviër was ook voor rust de meest dreigende speler bij de thuisploeg. Met een knappe actie zette hij Nyoni in de wind, maar Frederik Boi keerde het leer net op tijd voor de aanstormende Bart Goor.
 
Lang kon Germinal Beerschot echter niet geniet van zijn voorsprong. De onvermijdelijke Oleg Iachtchouk dribbelde zich door de paars-witte defensie en knalde het leer via de handen van Proto in de kortste hoek binnen. In de eerste helft knalde de Oekraïener de beste poging van Cercle naast het doel van de Rode Duivel.
 
Glen De Boeck en Aimé Anthuenis gooiden Kanu en Kevin Vandenbergh in de strijd. De Braziliaan was nog dicht bij het winnende doelpunt, maar Proto duwde het leer in hoekschop. Aan de overkant claimde Malki een strafschop na een lichte duik. Philippe Vinche, die zeker niet zijn sterkste wedstrijd floot en niet consequent leidde, legde het leer terecht niet op de stip.
 
Germinal Beerschot blijft voor de zevende wedstrijd op rij ongeslagen, maar schiet met een punt weinig op. Cercle speelt voor de derde keer op rij gelijk en dreigt na een 3 op 12 weg te zakken uit de subtop. (AN)
Herbeleef Germinal Beerschot - Cercle Brugge