moeMoeskroen
wesWesterlo
Datum: 14/02/2009 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 22
Stadion: Le Canonnier
Moeskroen scoort puntje na tumultueuze week
T. Coremans
| 0 reacties
Moeskroen scoort puntje na tumultueuze week

Excelsior Moeskroen heeft in eigen huis een punt bemachtigd tegen de revelatie van het seizoen, Westerlo. Ruiz kwam enkele malen dicht bij een doelpunt maar het bleef 0-0.

De economische crisis die over de ganse aardbol zijn sporen naliet, ging ook in het anders zo stille Moeskroen niet onopgemerkt voorbij. De Henegouwse club genoot de afgelopen jaren meermaals van enkele clandestiene investeringen die de club op heden op de rand van de afgrond plaatste. Geen aangenaam vooruitzicht met de topper tegen Westerlo in het verschiet.

De thuisaanhang toonde zich matig tevreden na een veelbelovende openingsfase van hun elftal. Met de financiële problematiek in alle Moeskroen gezinde hoofden, werd in het resultaat vandaag alle heil gezocht. Excelsior voetbalde van meet af aan veelbelovend maar oogstte slechts enkele halve kansjes. Westerlo stelde daar aanvankelijk weinig tegenover maar had eveneens weinig moeite om de driftige thuisploeg af te stoppen.

Halverwege de eerste helft leken Lukas Zelenka en Jaime Ruiz de tegenstander een onverwachtse prik uit te delen. De Colombiaanse spits liftte zijn eerste grote kans van de avond over doelman Mark Volders. Le Canonnier zag het leer net naast de verste staak hobbelen. Enkele minuten later boden dezelfde acteurs zich aan voor andermaal een uitgelezen doelkans. Ruiz zag een gemaakt doelpunt op miraculeuze wijze gepareerd door een in vorm verkerende Volders.

Met enige terughoudendheid trachtte de thuisploeg zich een weg te banen richting het doel van de werkloze doelman Yves De Winter. Christophe Lepoint zocht eenzaam en tevergeefs naar een gaatje in de Westelse afweer.


Ceulemans
(foto) en Scifo behielden het vertrouwen in dezelfde tweeëntwintig acteurs, een goede keuze zo bleek. Beide elftallen startten wervelend aan de tweede helft met aan beide zijden enkele reuzenkansen. Aanvaller Lepoint kreeg waar hij al de hele avond op wachtte. De Fransman kwam alleen voor doel maar zag zijn kopbal gesaved door De Winter. Moeskroen drukte door maar kreeg bijna het deksel op de neus. Met een listige pass van Bertin Tomou werd Ruiz afgezonderd voor Volders. De thuisdoelman werd verschalkt maar de bal hobbelde tegen de doelpaal. Kans weg en einde van enkele onbezonnen minuten.

Beide coaches probeerden met enkele aanvallende wissels de score alsnog te wijzigen. Zowel Moeskroen als Westerlo namen geen overhaaste beslissingen en leken tevreden met een schamel punt. Twee sterke defensies ondersteund door twee klassedoelmannen hielden de beginscore op het bord. Vooral de jongens uit de stille Kempen maakten misschien aanspraak op dat ietsje meer. Thuisploeg Moeskroen mag na deze tumultueuze week niet klagen. Het leverde een te smaken prestatie af naar huidig vermogen. Hopelijk vindt Moeskroen de komende weken een legale financiële injectie zodat we nog lang van de sympathieke Henegouwers kunnen genieten.

 
Herbeleef Moeskroen - Westerlo