Speeldag: Speeldag 28
Stadion: Achter de Kazerne
Mechelen en Kortrijk in evenwicht
Kevin Vanbuggenhout

KV Mechelen en KV Kortrijk verdeelden zaterdag netjes de buit. Na een gelijkopgaande wedstrijd werd het 1-1, al was er bij Kortrijk heel wat te doen om de gelijkmaker van Gorius.

KV Mechelen-doelman Olivier Renard maakte zijn wederoptreden na maandenlang blessureleed. Ook Mellemans en Nong stonden voor het eerst in lange tijd aan de aftrap. Achterin moest er bij Mechelen heel wat geschoven worden door de afwezigheid van Asare(schorsing), Biset(ziek) en Van Dessel(gekwetst). Ook het aanvallende compartiment van het middenveld zag er enigszins anders uit met Mununga op links en Nong op rechts. KV Kortrijk moest het stellen zonder de geschorste KouyatéKums en Backx moesten zich tevreden stellen met een plekje op de bank, De Beule en Barbosa stonden wel in de basiself.

KV Mechelen zette meteen veel druk naar voren en reeds in de eerste minuut schoot Nong tegen de paal. Zes minuten later ontpopte De Ly zich tot redder van Kortrijk door vlak voor de lijn te ontzetten. Na een kwartier kwam Kortrijk dan beter in de match en halverwege de eerste helft waren de bezoekers dicht bij een voorsprong. Coulibaly kopte een hoekschop net naast. De wedstrijd viel dan wat stil en het tempo ging naar beneden. Voor KV Mechelen werden de afstanden te groot om te overbruggen en KV Kortrijk nam in het derde kwartier het initiatief over.

De tweede helft ging duidelijk het best van start voor KV Kortrijk. Mellemans kopte de bal niet helemaal goed weg, Coulibaly tikte met een knap hakje door naar Barbosa en die knalde hoog in doel: 0-1. KV Mechelen reageerde wel meteen en Mollez verhinderde met een kattensprong een snelle gelijkmaker. Halverwege de tweede helft klom Mechelen verdiend langszij, al had het doelpunt eigenlijk niet goedgekeurd mogen worden. Nong trok de bal voor van achter de doellijn en Gorius trapte de 1-1 binnen. De KVK-spelers proteesterden veelvuldig bij de lijnrechter, maar dat haalde niets uit. Kortrijk ging dan maar op zoek naar de 1-2. Een hoekschop werd teruggespeeld naar Bakour wiens poging de paal streelde. Er werd niet meer gescoord en zo eindigde een al bij al gelijkopgaande wedstrijd op een billijk gelijkspel, al zal Kortrijk zich opnieuw bekocht voelen door de onterecht toegekende gelijkmaker.