Datum: 04/04/2009 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 28
Stadion: Le Canonnier
Bergen onverdiend onderuit
T. Coremans
| 0 reacties
Bergen onverdiend onderuit
Foto: © SC

Bergen is er na een zeer verdienstelijke pot voetbal niet in geslaagd Moeskroen te nekken. Mede dankzij een wereldprestatie van Mark Volders hielden Les Hurlus de punten thuis.

Moeskroen recupereerde voor vanavond maar liefst vier basisspelers. Baseggio, Chantry, Ouali en niet te vergeten doelman Volders versterkten vanavond de selectie van Les Hurlus. Voor de bezoekers uit Bergen wederom een moeilijke taak in de strijd tegen de degradatie. Bergen sleepte eenzaam en alleen de rode lantaarn met zich mee en begon zich meer en meer te profileren als een tweedeklasser. Of het feestje van afgelopen donderdag de teamspirit en groepsgevoel bij Bergen had versterkt, was de grote vraag.

De Draken startten wervelend aan de wedstrijd, maar stootten meermaals op uitblinker Mark Volders. De doelman van Moeskroen keerde terug uit schorsing en keepte de pannen van het dak. De bedrijvigste acteur bij Bergen, Cédric Collet, slaagde er na verschillende pogingen niet in het nummer één van Excelsior te verslaan. De thuisploeg leek de tegenstander te laten begaan, maar sloeg iets over halverwege de eerste helft ongenadig toe. Walter Baseggio krulde het leer op de kruin van Gonzague Vandooren. De boomlange verdediger toornde boven twee tegenstanders uit en liet Frédéric Herpoel geen kans.

De onverdiende tegentreffer bracht Bergen amper uit evenwicht. Het bleef resoluut voor de aanval kiezen en zorgde mee voor een aangenaam kijkstuk. Toch moest het de efficiëntie aan de thuisploeg laten. Baseggio spreidde vanavond zijn overzicht tentoon. Ditmaal legde hij de bal klaar voor Idir Ouali, die beheerst afwerkte. De Draken bleven strijdvaardig en lukten net voor de pauze de verdiende aansluitingstreffer.

De bezoekers hielden het tempo hoog en bleven gestaag op zoek naar de gelijkmaker. Alessandro Cordaro kreeg de beste kansen, maar zag deze in laatste instantie telkens geneutraliseerd door, u raadt het wel, Mark Volders. Ook na vanavond bleef het alom gekende gezegde -wie de kansen niet afmaakt, krijgt het deksel op de neus- gestaafd. Ref Delacour bezegelde het Bergense lot door de thuisploeg een strafschop toe te kennen. Idir Ouali nam zonder scrupules gebruik van deze mogelijkheid om de drie punten binnen te slepen. De 20-jarige Fransman knalde zonder nadenken het leer voor een derde keer achter Herpoel.

De achterstand leek de bezoekers niet te kunnen imponeren. Bergen bleef de vuisten ballen en kwam even later terug in de wedstrijd via invaller Moussa Gueye. Verder kwam het jammer genoeg voor de troepen van Christophe Dessy niet meer. Bergen sukkelt eenzaam verder het einde tegemoet met de rode lantaarn in de hand. (AN)



Herbeleef Moeskroen - Bergen