lokSporting Lokeren
andAnderlecht
Datum: 05/04/2009 20:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 28
Stadion: Daknam
Anderlecht morst met de kansen
Steurbaut Kersten
| 0 reacties
Anderlecht morst met de kansen
Foto: © SC

Anderlecht heeft de kans laten liggen om opnieuw alleen leider te worden. Op Lokeren morsten de Brusselaars met de kansen en lieten ze twee belangrijke punten liggen in de titelstrijd met Standard.

Na een moeilijk openingskwartier nam Anderlecht de wedstrijd in handen zonder echt te imponeren. Paars-wit legde te weinig creativiteit voor de dag en toonde in de zestien meter een gebrek aan efficiëntie om Lokeren af te maken.
 
Te veel missers
 
Guillaume Gillet (foto boven) kreeg wel twee uitstekende mogelijkheden en had eigenlijk de score moeten openen, maar de middenvelder was telkens verrast en besloot van dichtbij - één keer met de voet en één keer met het hoofd - onbegrijpelijk naast. Een bedrijvige Jelle Van Damme kopte een hoekschop van Mbark Boussoufa over de kooi van Copa (foto rechts).
 
Anderlecht verhoogde na rust de druk, maar botste op een uitstekende Copa. Tom De Sutter kwam eerst nog net te kort om een voorzet van Van Damme in doel te deviëren. Na een knappe aanval via Lucas Biglia en Gillet besloot hij van dichtbij op de Ivoriaanse doelman. Met een tweede ultieme reflex op een poging van Thomas Chatelle onderstreepte Copa nogmaals zijn kwaliteiten als doelman. De Sutter dreigde nog enkele keren in de lucht, maar slaagde er niet meer in om zijn kopkansen te kadreren.
 
Onmondig Lokeren
 
Lokeren heeft enkele goede voetballers rondlopen, maar toonde tegen Anderlecht weinig wil om na de zege in het Astridpark in de heenronde opnieuw te stunten tegen de Belgische recordkampioen. De Waaslanders hadden bovendien een schitterende zaak kunnen doen in de strijd om Europees voetbal, maar ze slaagden er niet in om één goede kans bij elkaar te voetballen. Davy Schollen moest maar één keer redding brengen op een kopbal van Omer Golan... vanuit buitenspel.
 
Toch kwam Anderlecht een paar keer goed weg. Mbark Boussoufa sloeg in het begin van de wedstrijd in het strafschopgebied een Lokerse vrije trap met de arm weg. Scheidsrechter Jerôme Efong Nzolo weigerde de bal op de stip te leggen. Rechtsachter Marcin Wasilewski ontsnapte aan rood. Na een drieste tackle op Nebosja Pavlovic kreeg hij geen tweede geel voor een charge op Copa.
 
Duo op kop
 
Bij Lokeren werd het gelijkspel gevierd als een overwinning. Anderlecht blijft gefrustreerd achter en moet in het klassement Standard naast zich dulden. (GV)
Herbeleef Sporting Lokeren - Anderlecht