Speeldag: Speeldag 3
Stadion: Florent Beeckmanstadion
Moeskroen zorgt voor verrassing
Jan Van Looy

Moeskroen zorgt voor de verrassing in het competitiebegin. De Waalse club won met 1-2 bij Dender en heeft nog steeds het maximum van de punten (9 op 9). Dender miste wel (te) veel kansen.

Moeskroen zorgde voor het eerste gevaar met een vrije trap van Baseggio. Doelman Martinovic tikte de bal goed over de lat. De defensie van Dender stond niet meteen heel zeker te acteren. Vooral Neva maakte enkele blunders. De eerste keer was dat zonder grote gevolgen, want Jaycee miste. Even later, na een botsing tussen Neva en Fred, was het wel raak. Jaycee trapte mooi in de hoek binnen en bracht de bezoekers op voorsprong.

Dender reageerde met een trap van Jacobs en een kopbal van Van den Eede, maar zonder succes. De Petter schreeuwde ook om een strafschop na een corner, maar ref Flament zag er geen graten in. Kort voor de rust scoorde David De Storme, maar zijn doelpunt werd terecht afgekeurd wegens buitenspel.

Dender valt aan, Moeskroen scoort

Na de pauze zette Dender nog meer druk op de defensie van Moeskroen. De bezoekers plooiden, maar braken niet. Mark Volders stond heel attent te keepen en had geen zin in een tegengoal. Zelfs een strafschop bleek niet voldoende voor Dender om te scoren. Na een overtreding van Sapina kreeg de verdediger rood en Dender een penalty. Bart Van den Eede faalde echter vanaf de stip. Volders redde prima en kroodne zich zo tot de man van de match.

In de slotfase besliste Adnan Custovic de wedstrijd. Na een hoekschop van Baseggio mocht hij vrijstaand de bal in doel koppen. Dender scoorde twee minuten in blessuretijd toch nog via Wittesaele, maar het doelpunt van de jonge aanvaller redde enkel nog de eer voor de thuisploeg.