Speeldag: Speeldag 3
Stadion: Luminus Arena
Genk haalt eerste zege binnen
Rombaux Gunther

Racing Genk heeft zijn eerste overwinning van het nieuwe seizoen beet, in een matige wedstrijd versloeg het Lokeren met het kleinste verschil.

De wedstrijd begon met enkele minuten vertraging door de aanwezigheid van het gewezen Genkse aanvalsduo Strupar - Oulare, die de aftrap van deze partij verzorgden. Veel inspiratie leverde dit de clubs echter niet op, ondanks de veel belovende start van de thuisclub. De Limburgers zetten de bezoekers meteen onder druk, maar slaagden er echter niet in om doelkansen af te dwingen.

Na een kwartier spelen herstelden de Waaslanders het evenwicht in de partij en staken even de neus aan het venster na slordig uitverdedigen van de Genkse defensie. Tien minuten voor de rust kwam Genk een eerste keer echt dreigen via een aanval over de rechterflank. Da Silva en Ogunjimi zetten een mooie actie op, maar niemand stond goed geplaatst voor doel om af te werken.

Na de pauze kregen we hetzelfde spelbeeld met Genk dat het balbezit opeiste in de beginfase, wat zich tien minuten na de rust in een doelpunt vertaalde. Joao Carlos verlengde op vrijschop de bal in doel. Op het uur kreeg Nemec de kans op de 2-0, maar hij mikte echter net naast.

Lokeren ging in de laatste twintig minuten nog op zoek naar de gelijkmaker, maar ook zij toonden weinig inspiratie op deze zaterdagavond, waardoor Genk al bij al makkelijk stand hield en zijn eerste driepunter van het nieuwe seizoen liet aantekenen na een weinig boeiende wedstrijd. (AN)