Speeldag: Speeldag 3
Stadion: Achter de Kazerne
Zulte Waregem laat KVM puntenloos achter
Anthony Van der Planken

KV Mechelen blijft na twee wedstrijden puntenloos achter. De ploeg van Peter Maes verloor thuis met 0-2 van Zulte Waregem en staat zo troosteloos laatste.

KV Mechelen en Zulte Waregem speelden pas hun tweede wedstrijd van het seizoen, want allebei zagen ze hun partij tegen Club Brugge uitgesteld worden. De wedstrijd startte met een kwartiertje studieronde, waarna de bezoekers het spel in handen namen. De eerste kans was voor Tim Matthys, die kopte een voorzet van Van Zundert goed naar de grond, Renard bokste de bal uit doel. Ook Matton was dicht bij de 0-1, opnieuw zat Renard in de weg. Aan de overkant stuitte Rossini op doelman Bossut.

Het waren zowat de enige kansen in een bijzonder matige eerste helft. Gelukkig zorgde de tweede helft voor meer opwinding. KV Mechelen begon te drukken, maar het was Zulte Waregem dat op voorsprong kwam. Ludwin Van Nieuwenhuyze legde de bal wondermooi vanuit een wel erg scherpe hoek binnen.

KV Mechelen ging op zoek naar de 1-1, maar slaagde er niet in te scoren. Jonas Ivens was er het dichtste bij, hij zag zijn penalty én de rebound gered worden door Bossut.

In de slotfase verdronk het Mechelse kalf helemaal. Kenneth Van Goethem werd met zijn tweede geel naar de kant gestuurd, waarna de ingevallen Mutombo de partij besliste door de 0-2 te leggen.

Zulte Waregem pakt zo vier punten uit zijn eerste twee (uit)wedstrijden, KV Mechelen doet het met een nul op zes een stuk slechter.