Speeldag: Speeldag 4
Stadion: Achter de Kazerne
KV Mechelen en Tubeke pakken eerste punt
Kevin Vanbuggenhout

KV Mechelen en Tubeke, de enige twee ploegen uit de Jupiler Pro League zonder punten, gaven elkaar zaterdagavond partij. Vooral bij Mechelen was de drang naar een driepunter groot. Het bleef echter 0-0 en zo pakten beide teams een eerste punt.

Wouter Vrancken maakte zijn debuut voor KV Mechelen. Bjorn Vleminckx speelde eveneens zijn eerste wedstrijd van het seizoen. Hij werd in de spits gekoppeld aan Kielo-Lezi, Rossini zat op de bank. Tubeke-coach Cartier koos voor een versterkt middenveld en bracht zijn nieuwe doelman Ardouin aan de aftrap.

De eerste dreiging kwam van promovendus Tubeke. Een goede vrije trap van Dufer werd door Renard knap over getipt. Hierna verwierf Mechelen al snel een groot overwicht. Tubeke kwam er nog nauwelijks uit. Toen de bezoekers dan toch eens tegenprikten liep er wel één of andere speler van Tubeke buitenspel. Ondanks het overwicht had KV Mechelen het moeilijk om kansen te creëren. Een agressief Tubeke maakte er overigens een behoorlijk pittige wedstrijd van. Mvuezolo kwam met een gele kaart goed weg. Mechelen schreeuwde ook om een strafschop na handspel van Vandelannoite, maar Luc Wouters liet doorspelen. Aan het einde van de eerste helft begonnen de kansen toch te komen voor de ManenblussersAsare pegelde op de paal. Kielo-Lezi kon alleen doorgaan en schoot vanuit een scherpe hoek. Ardouin redde met de voet.

De tweede helft verliep evenwichtiger. Malinwa speelde wel met veel meer drang naar voren en had ook de beste kansen. Na een inworp van Vleminckx kopte de goed ingevallen Mununga van dichtbij net naast. Met nog een klein kwartier te gaan kon Mununga doorbreken op rechts na een goed doorsteekpassje van Vleminckx. Een doelpunt leek er zo goed als zeker aan te komen, Mununga wilde Iddi bedienen, tot frustratie van al wat Mechels was gleed een verdediger van Tubeke de bal alsnog in hoekschop. Tubeke bleef een dubbele muur optrekken voor eigen doel. Mechelen nam natuurlijk veel risico's op het einde en een gevaarlijke uitbraak van Dufer leverde de bezoekers bijna nog de drie punten op. Van Hoevelen redde de Mechelse meubelen met een brilliante tackle. KVM slaagde er zelf niet meer in te scoren en dus bleef het 0-0 Achter de Kazerne.

Over de 90 minuten bekeken was Malinwa duidelijk de beste ploeg. Met veel karakter en een veel betere organisatie dan in de voorgaande wedstrijden graaide Tubeke een punt mee. Of Cartier het charter voor aanvallend voetbal met een gemeende handtekening signeerde valt wel te betwijfelen. Mechelen-Tubeke eindigde op 0-0 en zo pakten beide ploegen hun eerste punt in deze competitie.