Speeldag: Speeldag 4
Stadion: Regenboogstadion
Genk pas in tweede helft op dreef
Nico Wieme

Dankzij een prima tweede helft en een sterke prestatie van Ivan Bosjnak heeft Racing Genk de drie punten meegegraaid bij Zulte Waregem. De West-Vlamingen hadden in de eerste helft nochtans kansen genoeg om de partij vroegtijdig te beslissen.

Zulte Waregem en Racing Genk begonnen elk met vier punten aan hun onderlinge partij. De West-Vlamingen hebben wel nog een wedstrijd op Club Brugge te goed. De Limburgers misten compleet hun start en hadden nood aan een driepunter om aansluiting bij de subtop te vinden. Volgend weekend staat in de Cristal Arena de confrontatie met Club Brugge op het programma. Een overwinning tegen de grensploeg zou goed zijn voor de moraal.

Dominantie Zulte Waregem
Ronny Vangeneugden startte met Elyanev Barda verrassend op de bank. De Israëliër werd door zijn coach nog niet voldoende fit bevonden. Zulte-Waregem begon met tien Belgen en één Duitser, Markus Neumayr. De thuisploeg had gedurende de eerste helft het betere van het spel, wat resulteerde in enkele gevaarlijke standjes voor het bezoekende doel. Er was een reuzekans voor Neumayr, Logan Bailly stond echter pal. Even later moest de Genkdoelman weer bij de pinken zijn op een volley van Thomas Matton.

Tegen de gang van het spel
De Limburgers moesten meer dan een kwartier wachten op hun eerste kans. Adam Nemec kopte over. Na twee goede mogelijkheden voor de thuisploeg, kwam Racing tegen de gang van het spel in op voorsprong. Tiago Silva dos Santos ging door en zijn aflegger werd door Nemec perfect binnengetrapt.

Gevleide ruststand
Lang konden de Limburgers niet van hun voorsprong profiteren, want goed vijf minuten later strafte een bedrijvige Matton een foutje van Tiago af. Luttele minuten later belandde een vrije trap van Tim Matthys op de lat. De 1-1-tussenstand was vooral voor Genk zeer gevleid, hoewel Tom Soetaers vlak voor de pauze met een vrije trap nog dicht bij de 1-2 was.

Sterke Bosjnak
Acht minuten ver in de tweede helft trapte Soetaers deze keer zijn vrijschop wel tegen de netten. Zulte Waregem leek van slag af. Het was wachten tot over halfweg de tweede periode vooraleer het zich via Bart Van Zundert nog eens gevaarlijk kon aanstellen. Op tegenaanval lukte Daniel Pudil na mooi voorbereidend werk van Ivan Bosjnak (foto links) een derde Genkse treffer. Met een schitterend schot besliste de Tsjech de wedstrijd.

Genk toonde in de tweede helft een heel ander gelaat dan voor de pauze en lijkt klaar voor de topper volgende week tegen Club Brugge. Bosjnak speelde een uitstekende partij en is op weg om zijn oude niveau terug te vinden.