Speeldag: Speeldag 4
Stadion: Le Canonnier
Moeskroen blijft verdiend leider
T. Coremans

Excelsior Moeskroen heeft zijn leidersstatuut vanavond alle eer aangedaan. Het versloeg een mak AA Gent met overtuigende 4-2 cijfers. Idir Ouali scoorde drie keer voor de thuisploeg.

Leider Moeskroen kreeg het bezoek van AA Gent. Voor de Henegouwers was het de eerste grote test van het seizoen. Winnen van de jongens uit Gent zou hun eerste plaats voor geringe tijd rechtvaardigen.

Een veelbelovende openingsfase stond garant voor vele doelpunten. Na nauwelijks zeven minuten legde Jonathan Walasiak het leer op de kruin van Idir Ouali die onhoudbaar binnenknikte. Nog voor de bezoekers konden terugslaan stond het al 2-0 achter. Dezelfde hoofdrolspelers klaarden de klus. Walasiak kreeg andermaal het leer tot bij Ouali. De 20-jarige Fransman omzeilde knap Grondin en werkte beheerst af. De tweede helft leek overbodig als voor rust Custovic er met een gelukje 3-0 van maakte.

Een mopperende Michel Preud’homme zag dat zijn donderpreek tijdens de rust weinig effect bood. Vijf minuten stonden zijn troepen op de grasmat en slikten ze een nieuwe tegentreffer. Opnieuw Ouali, met een onzuivere hattrick, plaatste de zware 4-0 cijfers op het scorebord. Het enige lichtpuntje voor de Gentenaars was dat er nog meer dan een half uur moest gespeeld worden.

Na tweemaal een individuele fout van Assou-Ekotto leken de bezoekers zich terug in de wedstrijd te knokken. Olufade strafte de defensieve foutjes telkens af en kon milderen tot 4-2. Een zware nederlaag voor AA Gent en een hoop hoofdzorgen voor de teleurgestelde Preud’homme. Moeskroen bewees andermaal de ploeg in vorm te zijn. Het blijft als enige aan het hoofd van de rangschikking met 12/12.