Speeldag: Speeldag 9
Stadion: Lotto Park
Anderlecht verpulvert KV Mechelen
Steurbaut Kersten

Anderlecht heeft de zware kater die het vorige week zondag in het Regenboogstadion opliep, weggespoeld. Nicolas Frutos was met drie doelpunten de grote bezieler van de ruime overwinning tegen KV Mechelen.

Nicolas Frutos is na een lange revalidatie in Argentinië nog maar elf dagen terug in het land, maar de spits werd door Ariël Jacobs terug in de basis gedropt. De paars-witte trainer heeft zich zijn beslissing niet beklaagd. Het Kadaver werd terug El Goleador en legde met twee doelpunten in vijf minuten de wedstrijd in een beslissende plooi. Na de rust dikte hij zijn aantal met nog één eenheid aan.

Moeilijk begin

Anderlecht begon dominant aan de partij, maar had het moeilijk om kansen te creëren en goed voetbal bleef in de beginfase ook achterwege. De Brusselaars hadden zelfs een tegendoelpunt nodig om echt wakker te schieten. Jonas Ivens trapte na een knappe één-twee met Julien Gorius het openingsdoelpunt vanop dertig meter over Daniel Zitka in de netten.

De jongens van Jacobs sloegen binnen de minuut terug met een kopbaldoelpunt van Stanislav Vlcek, maar moesten wel tot de twee treffers van Frutos wachten vooraleer ze echt begonnen te voetballen. De eersteling van de Argentijn kwam er na een mooi uitgespeelde kans. Hernan Losada schilderde het leer op het hoofd van Vlcek, die aan de tweede paal terugknikte tot in het centrum. Frutos had maar binnen te knikken.

Acht dolle minuten

Vijf minuten later hing de tweede van Frutos tegen de netten. Met de voet duwde hij voor de neus van Ivens de 3-1 binnen. Maar de Argentijn kan niet alleen afwerken. Nog voor rust zette hij Mbark Boussoufa op weg naar de 4-1. De Marokkaan knalde het leer via de vuisten van Olivier Renard, die na een maand zijn comeback maakte, binnen. Wedstrijd beslist in acht minuten.

Na rust begon Anderlecht pas echt te swingen. Paars-wit speelde vrijuit en tikte de bezoekers helemaal zoek. Het altijd kritische publiek in het Constant Van den Stockstadion kirde van plezier. Met de 5-1 raakte het stadion helemaal in extase. Frutos bediende met een hakje Losada. De nieuwe Lozano behield het overzicht, speelde Vlcek vrij, die Frutos perfect bediende: 4-1.

7-1

Frutos maakte zelfs nog een vierde treffer op aangeven van een sterke Boussoufa, maar de Argentijn werd afgevlagd voor buitenspel. Guillaume Gillet en Dmitri Bulykin zetten in de slotfase de 7-1 eindcijfers op het bord. De Mechelse kelk moest tot op de bodem geleegd worden. (AN)