Speeldag: Speeldag 9
Stadion: Stade Charles Tondreau
Bergen en G. Beerschot gelijk
Dirk Pieters

Bergen en Germinal Beerschot deelden zaterdagavond de punten. Beide ploegen kwamen niet verder dan een 0-0 gelijkspel en daar schieten beide ploegen niets mee op in het klassement.

Bergen en Germinal Beerschot konden de punten allebei goed gebruiken, maar daar leek niets van te merken. Beide ploegen speelden met teveel druk en dat was duidelijk aan het spel te merken. Dahmane en Oris waren de enige spelers die af en toe konden dreigen bij Bergen. Bij Germinal Beerschot was het nog erger. Daar miste Haroun de enige mogelijkheid in de eerste helft. Een helft met echt degradatievoetbal. De supporters bleven de eerste 45 minuten in de kou staan.

Na de rust was er beterschap, maar van een aangename wedstrijd konden we niet spreken. Toch hadden de doelmannen, en dan vooral Silvio Proto, meer werd dan voor de pauze. De doelman van Germinal Beerschot hield Oris van een doelpunt na een knappe reflex. Ook Malki kreeg een goede kans, maar ook zijn kopbal leverde geen doelpunt op. Veel verder kwamen beide ploegen niet en de wedstrijd zakte echter weer snel weg. Vooral Germinal Beerschot had duidelijk angst om te verliezen en Bergen was niet sterk genoeg om de Antwerpse fusieclub te kloppen. Zo eindigde de partij zoals ze begonnen was.

Het was opnieuw geen prettige verplaatsing dus voor de fans van Germinal Beerschot. De sfeergroep Armata Viola was wel aanwezig met spandoeken, vlaggen, veel kleur en enthousiasme, maar veel verschil maakte dat op het veld niet. Het was wel een mooie en vooral gepaste herdenking aan Maarten De Smedt die bijna zes maanden geleden overleed op weg naar Bergen.