kvkKV Kortrijk
moeMoeskroen
0-1
1-2
61' Adnan Custovic (pen)
Sven Kums (pen) 83'
2-2
Datum: 24/10/2008 20:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 9
Stadion: Guldensporenstadion
Kortrijk en Moeskroen houden elkaar in evenwicht
Nico Wieme
| 0 reacties
Kortrijk en Moeskroen houden elkaar in evenwicht

In het Guldensporenstadion hebben Kortrijk en Moeskroen de punten netjes verdeeld. KVK toonde zich de betere ploeg, Moeskroen de slimste. Zo mogen beide teams na een vrij genietbare match elk een punt aan hun conto toevoegen.

KVK Kortrijk en Excelsior Moeskroen mochten de negende speeldag op gang trappen. Beide ploegen verrasten totnogtoe vriend en vijand, de West-Vlamingen met hun positief en aanvallend spel, de Henegouwers voornamelijk met hun puntenaantal. KVK bekleedde tot voor aanvang van deze match de negende plaats met elf punten, Moeskroen behaalde zestien punten en deelde de derde stek met Anderlecht en Racing Genk.
 
Thuisploeg drukt
Kortrijk wou zijn thuisreputatie alle eer aandoen en trok meteen het laken naar zich toe. Na zes minuten speelde Elimane Coulibaly zijn ploegmaat Olivier Fontenette aan, het schot van de Fransmans bleef echter in het gras steken, waardoor Marc Volders de bal simpel kon oprapen. Moeskroen kwam geleidelijk aan de neus aan het venster steken en toonde zich in de eerste helft vooral gevaarlijk op stilliggende ballen.
 
Baseggio op vrijschop
Walter Baseggio (foto links, nog in Anderlechtshirt) mocht drie vrijschoppen trappen: de eerste belandde in het zijnet, bij de tweede kon geen enkele Moeskroenspeler de bal beroeren, maar de derde keer was het wel raak. Iets voorbij het halfuur krulde de ex-Anderlechtspeler de bal van op rechts mooi in doel.
 
Gerechtigheid
Moeskroen tegen de gang van het spel in op voorsprong, want tot daarvoor was het quasi al Kortrijk wat de klok sloeg. Volders toonde zich echter bij de pinken op pogingen van Jimmy Hempte, Istvan Bakx en Coulibaly. Vijf minuten voor de pauze kreeg de thuisploeg toch waar het recht op had: na weer een mooie actie tussen Coulibaly en Fontenette gaf Sven Kums Volders uiteindelijk toch het nakijken. Zo trokken beide teams de rust in met een gelijke stand.
 
Evenwichtige tweede helft
Enzo Scifo stuurde zijn discipelen duidelijk met een andere opdracht de tweede helft in. Moeskroen kwam veel aanvallender voor de dag. Dat resulteerde rond het uur in een strafschop. Idir Ouali kopte op doel, maar Hempte trok hem daarbij aan het shirt. Ref Stéphane Breda twijfelde niet en stuurde tevens de onfortuinlijke thuisspeler naar de douches. Adnan Custovic maakte dankbaar van de gelegenheid gebruik om ‘les Hurlus’ van op de stip een tweede keer op voorsprong te brengen.
 
KVK vermijdt nederlaag
De wedstrijd ging nu goed op en neer met kansen langs beide zijden. Kortrijk leek op een thuisnederlaag af te stevenen tot Moeskroenaanvoerder Gonzague Vandooren in de 81ste minuut de pas ingevallen Xavier Barbosa in het strafschopgebied neerlegde. Breda kende nu de thuisploeg een elfmeter toe, maar toonde zich met een geel karton tegenover de dader veel milder. Kums (foto rechts) liet het niet aan zijn hart komen en nette zijn tweede van de avond. Beide ploegen namen vrede met het gelijkspel, waardoor de score niet meer veranderde.
Herbeleef KV Kortrijk - Moeskroen