kvkKV Kortrijk
gnkKRC Genk
Datum: 22/10/2010 20:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 12
Stadion: Guldensporenstadion

Herbeleef KV Kortrijk - KRC Genk (Jupiler Pro League)

Volg de match tussen KV Kortrijk en KRC Genk live, samen met vele andere supporters.

Discussieer live mee!

Vooraf
Competitieleider Racing Genk trapt de twaalfde speeldag op gang op het veld van KV Kortrijk. Dugary komt de zieke De Bruyne vervangen. Bij Kortrijk zullen de spelers trainer Vanhaezebrouck een leuke 'revanche' willen schenken tegen zijn vorige werkgever. Al wil die daar niets ven horen.
Opstellingen
Kortrijk: Verbauwhede Glenn, Belhocine Karim, Pavlovic Nebosja, Rossini Giuseppe, Kums Sven, Oussalah Mustapha, De Beule Davy, Carevic Mario, Mboyo Ilombé, Capon Brecht, Gershon Rami.
Racing Genk: Courtois Thibault, Matoukou Eric, Hubert David, Tözser Daniel, Vossen Jelle, Anele Ngongca, Buffel Thomas, Dugary Ndabashinze, Carlos Pinto Chaves Joao, Ogunjimi Marvin, Pudil Daniel.
1
Kortrijk trapt de eerste wedstrijd van de twaalfde speeldag op gang. Kunnen de West-Vlamingen Genk hun eerste nederlaag van het seizoen toedienen?
3
Racing Genk probeert in de openingsfase het initiatief te nemen. Maar in de buurt van Verbauwhede komen de Limburgers vooralsnog niet.
4
De eerste doelman die in actie moet komen is Thibaut Courtois. Een voorzet van Mboyo wordt door Matoukou teruggelegd met de borst, Courtois plukt eenvoudig.
7
Kortrijk wil zich niet laten kennen, maar de eerste poging richting doel komt toch op naam van een bezoekende speler. Anele schuift het leer naast.
11
Kortrijk voetbalt goed mee. Capon en Mboyo spelen met een knappe 1-2 de bezoekende defensie uit verband. Matoukou werkt net voor de instormende Rossini weg.
13
Bij Racing Genk spelen ze met hun geluk. Na slap verdedigen duikt Rossini alleen op voor doel. De Limburgers mogen Courtois dankbaar zijn. Hij gaat goed plat en houdt de nul op het bord.
15
Het openingskwartier gaat duidelijk naar de thuisploeg. Carevic zorgt voor de laatste dreiging, zijn schot gaat een half metertje over.
18
De competitieleider heeft het niet onder de markt met KV Kortrijk. Mboyo maakt de Genkse verdedigers gek. Zelf slagen de Limburgers er voorlopig niet in om één goede aanval in elkaar te knutselen.
22
Het is frappant. We zijn bijna halfweg de eerste helft en ruim zeventig procent van de tijd speelt de wedstrijd zich af op de Genkse helft. Carevic is opnieuw dicht bij de 1-0, maar zijn schicht spat uiteen op de dwarsligger.
25
 Gele kaart voor Joao Carlos
Carlos breekt met de arm een aanval af en krijgt geel.
30
Kortrijk heeft wat gas teruggenomen en laat Racing Genk wat meer in het spel komen. Verbauwhede blijft echter werkloos toekijken.
31
Vercauteren gaf Dugary de voorkeur op Camus. Voorlopig draait dat niet goed uit. Hij heeft heel veel fouten nodig en draagt aanvallend niets bij tot het Genkse spel.
34
Frank Vercauteren kan niet tevreden zijn met wat zijn spelers laten zien. Tözser krijgt een vrije trap op een aantrekkelijke plaats, maar knalt het leer recht in de muur.
39
 Gele kaart voor Eric Matoukou
Matoukou haalt Pavlovic neer met een vuile tackle en krijgt terecht rood.
40
Carevic doet te weinig met de geboden mogelijkheid op vrije trap. Hij geeft een passje naar Courtois.
43
Aiaiai, Kortrijk verdient een doelpunt, maar speelt het veel te slordig uit. Na wat geaarzel trapt uiteindelijk Carevic richting doel, Courtois kent geen moeite.
44
Het zit maar niet mee voor Kortrijk. De Beule zet zich door op rechts en gooit de bal voor doel. Courtois zit er in extremis nog tussen voor Rossini kan binnenduwen.


Scheidsrechter
Rust
KV Kortrijk en Racing Genk gaan rusten zonder doelpunten en daar mogen vooral de Limburgers blij mee zijn. Kortrijk domineerde en dwong de beste kansen af. Rossini stuitte op Courtois en een pegel van Carevic spatte uiteen op de lat. De Limburgers lieten een lusteloze indruk en slaagden er niet in om één goede kans te creëren.

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
46
We zijn begonnen aan de tweede helft.
47

Goal
Doelpunt van Giuseppe Rossini (Onbekend Onbekend)
Twee minuten na de rust krijgt Kortrijk zijn verdiende voorsprong. Rossini, die het in de eerste helft moeilijk had, trapt van dichtbij het leer voorbij Courtois.
49
Na 49 krijgen we dan toch eindelijk Genk eens in de buurt van Verbauwhede. Ogunjimi mikt naast.
52
Matoukou haakt zijn tegenstander neer, maar scheidsrechter Van de Velde houdt de kaarten op zak. Het zou de uitsluiting betekend hebben voor de Genkse verdediger.
55
Vervangen Ndabashinze Dugary
Ingevallen Fabien Camus

De zwakke Dugary wordt gewisseld voor Camus.
60
Racing Genk probeert zich terug in de wedstrijd te knokken, maar Vossen en Ogunjimi krijgen veel te weinig steun van de middenvelders.
65
Het gebeurt allemaal met te weinig overleg bij Racing Genk. Op die manier maken ze het Kortrijk niet moeilijk. De eerste nederlaag komt nu wel heel dichtbij.
66
Barda maakt zich klaar om in te vallen.
68
Vervangen Thomas Buffel
Ingevallen Elyaniv Barda

Vercauteren gaat met drie spitsen spelen. Buffel moet plaats maken voor Barda.
70
 Gele kaart voor Mustapha Oussalah
Oussalah haalt Barda neer en gaat in het boekje van Van de Velde. Kan Genk iets aanvangen met de vrije trap?
72
Kortrijk komt even met de schrik weg. Verbauwhede bokst de eerste hoekschop van Racing Genk niet goed weg, maar Ogunjimi kan er net zijn hoof niet tegen zetten.
73
Aan de overkant is het bijna 2-0. Mboyo legt opnieuw aan vanuit de tweede lijn, deze keer gaat zijn pegel naast.
76
 Gele kaart voor David Hubert
Hubert is de derde Genkse speler die geel krijgt. Hij legt De Beule tegen de grond.
80
De Beule trapt staalhard de 2-0 tegen de netten, maar Van de Velde keurt om onbegrijpelijke redenen de goal af. Er zou buitenspel mee gemoeid zijn.
81
Vervangen David Hubert
Ingevallen Anthony Limbombe


85
 Gele kaart voor Nebojsa Pavlovic

87
Genk start een slotoffensief. Gershon maakt met de borst een schot van Barda onschadelijk. Het wordt nog bibberen voor Kortrijk.
89
Vervangen Ilombé Mboyo
Ingevallen Mohamed Messoudi

Mboyo krijgt een applausvervanging. Messoudi komt hem vervangen.
90
Vervangen Davy De Beule
Ingevallen Sawaneh Ibou




Scheidsrechter
Einde
Wat vond je van de match? Laat het weten in de Reacties.