Speeldag: Speeldag 12
Stadion: Guldensporenstadion
Vanhaezebrouck smeert Genk eerste nederlaag aan
Steurbaut Kersten

KV Kortrijk heeft Racing Genk zijn eerste nederlaag van het seizoen toegediend. De competitieleider voetbalde onherkenbaar en ging terecht met de billen bloot. Hein Vanhaezebrouck heeft zijn revanche beet.

29 op 33. 35 doelpunten in twaalf wedstrijden. De cijfers logen er niet om. Racing Genk was de verdiende nummer één. Op het veld van KV Kortrijk toonden de Limburgers echter een onherkenbaar gezicht.

Veel ruimte

Racing Genk speelde lusteloos, combineerde slecht en liet veel te veel ruimte tussen de linies. Ndabashinze Dugary, die de zieke Kevin De Bruyne kwam vervangen, had teveel fouten nodig en bracht aanvallend niets bij.

Dat de competitieleider zonder tegendoelpunt de rust haalde was een half mirakel, maar Giuseppe Rossini stuitte op de uitgekomen Thibaut Courtois en een schicht van Ilombé Mboyo, die de Genkse verdedigers met een verkoudheid achterliet, spatte uiteen op de dwarsligger.

Twee minuten na de pauze kreeg Kortrijk dan toch zijn verdiende voorsprong. Rossini kreeg teveel vrijheid, nam de tijd om de bal op de borst te controleren en trapte het leer tegen de touwen: 1-0. De Genkse reactie liet niet lang op zich wachten. Marvin Ogunjimi stak de eerste kans voor de bezoekers, na 49 minuten, echter naast.

Drie spitsen

De competitieleider voerde de druk op, maar deed dat zonder te veel overleg. Topschutter Jelle Vossen en Ogunjimi werden niet in stelling gebracht. Ook de inbreng van Elyaniv Barda voor Thomas Buffel bracht weinig zoden aan de dijk.

David De Beule leek de wedstrijd te beslissen, maar zijn treffer werd afgekeurd voor vermeend positiebuitenspel van Rossini. De verdiende zege kwam echter niet meer in gevaar. Vanhaezebrouck nam met een grote glimlach de felicitaties in ontvangst.