Speeldag: Speeldag 12
Stadion: Jan Breydel
Cercle wordt tweede na zege tegen Eupen
Fabian Morren

Cercle Brugge heeft zich niet laten verrassen door Eupen. De ploeg van trainer Bob Peeters won met 2-1 en klimt voorlopig naar een gedeelde tweede plaats.

Beide ploegen kozen voor de aanval in de eerste helft. Eupen deed goed mee en zorgde ook voor gevaar. Kevin Vandenbergh dreigde enkele malen en ook Milicevic stelde Bram Verbist op de proef. Aan de overkant was vooral Oleg Iachtchouk bedrijvig. Kort voor de rust moest Eupen-doelman Olivier Werner een knappe redding uit de hoed toveren op een poging van Daniel Owusu.

Cercle stelde toch wat teleur in de eerste helft en was er duidelijk op gebrand om dat in de tweede helft recht te zetten. Al heel snel klom de thuisploeg ook op voorsprong. Op aangeven van Bernt Evens liep Daniel Owusu de 1-0 binnen. Nadien verslapte Cercle opnieuw en Eupen maakte van de gelegenheid gebruik om terug langszij te komen. Lepiller legde terug op Milicevic, die de gelijkmaker mooi binnentrapte.

De thuisploeg werd weer wakker en in het slotkwartier hield Reynaldo de drie punten alsnog thuis. Na een pass van Hans Cornelis trapte de Braziliaan, die nog steeds eigendom is van Anderlecht, in de draai binnen. Cercle pakt zo 16 op 18, Eupen slaagt er niet in om een vervolg te breien aan de klinkende 6-0-zege van vorige week tegen Sint-Truiden.