Datum: 23/10/2010 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 12
Stadion: Achter de Kazerne
KV Mechelen vernedert Germinal Beerschot
Steurbaut Kersten
| 0 reacties
KV Mechelen vernedert Germinal Beerschot
Foto: © SC

KV Mechelen heeft zijn supporters verwend in de Antwerpse derby tegen Germinal Beerschot. De troepen van Glen De Boeck kregen er maar liefst vijf om de oren. De crisis op het Kiel is onafwendbaar.

Hoe lang zit Glen De Boeck nog op de bank? Dat is de vraag die ze zich nu bij Germinal Beerschot wellicht zullen stellen na de zesde nederlaag van het seizoen. De Antwerpse fusieclub liet op het veld van KV Mechelen een lusteloze indruk na.

Geen bezieling

Het begon nochtans hoopgevend voor Germinal Beerschot – Negrao dwong Renard tot de eerste redding van de wedstrijd, maar daarna zakte het paars-witte geheel als een pudding ineen. Geen diepgang, geen vlotte combinaties en – vooral – geen bezieling bij de troepen van De Boeck.

Dat KV Mechelen bij het rustsignaal slechts één keer had gescoord was een half mirakel. Thomas Kaminski, de enige paars-witte pion op niveau, toverde een drietal uitstekende reflexen uit zijn armen en benen. David Destorme, tweemaal, en de mee opgerukte Yoni Buyens grepen zich naar de haren.

Net voorbij het halfuur moest Kaminski zich toch gewonnen geven. Julien Gorius krulde een vrije trap heerlijk tegen de netten, weliswaar in de hoek van de jonge Belgische doelman. Christian Benteke trapte in de toegevoegde tijd van de eerste helft een strafschop Boussoufa-gewijs in de tribunes.

KV Mechelen voelde aan dat de marge te beperkt was en ging na rust op zoek naar een ruimere voorsprong. Die kreeg het ook. Destorme zette eerst Kaminski nog eens aan het werk, maar op een laag afstandsschot van Kevin Geudens was de Belgische jeugdinternational kansloos: 2-0.

Gegokt en verloren

Met Bavon Tshibuabua en Sherjill MacDonald voor Daniel Cruz en Bart Goor gokte De Boeck zwaar. Het leverde echter niets meer op. Integendeel, in het slotkwartier kreeg Germinal Beerschot er nog drie om de oren. Gorius, op strafschop, en twee keer Benteke, in twee tijden na een mooie collectieve actie en na een geloste bal van Kaminski, lieten de Mechelse fans juichen. Negrao redde vanop de stip de eer.

KV Mechelen nestelt zich mee bovenaan in het klassement. Germinal Beerschot ziet de kloof met de middenmoot groter worden en moet naar onderen beginnen kijken.

Herbeleef KV Mechelen - Germinal Beerschot