Datum: 23/10/2010 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 12
Stadion: Achter de Kazerne

Herbeleef KV Mechelen - Germinal Beerschot (Jupiler Pro League)

Volg de match tussen KV Mechelen en Germinal Beerschot live, samen met vele andere supporters.

Discussieer live mee!

Vooraf
In Antwerpen staat de streekderby tussen KV Mechelen en Germinal Beerschot op het programma. De eerste wil na een sterke seizoensstart de voeling behouden met de top van het klassement, de tweede hoopt eindelijk de negatieve spiraal te doorbreken. Peter Maes verraste door Christian Benteke op de bank te zetten en Abdul Yakini Iddi in de ploeg te zetten. Bij Germinal Beerschot komt Martijn Morteyne terug in de basis, Guillaume François verhuist naar de bank.
Opstellingen
KV Mechelen: Renard Olivier, Pandza Boris, Van Hoevelen Kenny, Chen Xavier, Wilmet Jonathan, Iddi Abdul-Ganiyyu, Mununga Joachim, Gorius Julien, Geudens Kevin, Buyens Yoni, Ghomsi Antonio.
Germinal Beerschot: Kaminski Thomas, Kagelmacher Gary , Clement Philippe, Haroun Faris, Cruz Daniel, Prince Nyoni Vusumuzi, Negrao Junior, Custovic Adnan, Monteyne Martijn, Wamfor Justice, Goor Bart.
1
We zijn aan de wedstrijd begonnen.
2
Marc Brys heeft in extremis nog twee verrassingen in petto. Benteke start toch en Iddi blijft op de bank. Ook Wilmet is niet aan de aftrap verschenen, hij werd vervangen door Destorme.
6
Negrao zorgt na zes minuten voor de eerste poging richting doel. Na een individuele actie besluit de Braziliaan laag over de grond, Renard heeft geen moeite.
10
En ook de tweede poging komt op naam van Negrao. Tussen een bos van benen krijgt hij het leer toch nog richting doel. Renard moet in hoekschop werken, maar die levert niets op voor de bezoekers.
13
KV Mechelen heeft het niet onder de markt met Germinal Beerschot. De bezoekers doen goed mee in het openingskwartier en zetten de geel-rode verdediging onder druk.
14
Mununga zorgt voor het eerste Mechelse wapenfeit. Kaminski moet zijn armen strekken om de schuiver van de Belgische belofte uit zijn kooi te houden.
17
Kaminski houdt Germinal Beerschot twee keer recht in twee minuten tijd. Twee keer op een poging van Destorme. Eerst knalt de aanvaller recht op de paars-witte doelman. Op de daaropvolgende hoekschop houdt de jonge Kaminski met een kattensprong een kopbal van Destorme uit zijn doel.
20
Germinal Beerschot bibbert en beeft achterin. KVM heeft een versnelling hoger geschakeled en dat voelen de jongens van De Boeck. Benteke kopt een nieuwe mogelijkheid in de armen van Kaminski.
26
Het tempo in de wedstrijd is wat gaan liggen. Buyens probeert nog te dreigen met een vuchteschot, maar zijn poging vliegt ver naast.
29
Wamfor gaat veel te driest in op Gorius. Scheidsrechter Dierick houdt het bij een vermaning, KVM houdt er wel een vrije trap op een heel aantrekkelijke plaats aan over.
30

Goal
Doelpunt van Julien Gorius (Onbekend Onbekend)
De geel-rode sjaals gaan de lucht in. Julien Gorius krult de vrije trap heerlijk buiten het bereik van Kaminski. De jonge doelman is kansloos.
33
 Gele kaart voor Adnan Custovic
Custovic trapt op de kuiten van Van Hoevelen en krijgt terecht een gele kaart.
35
Het is zweten geblazen achterin bij Germinal Beerschot. Na een vlotte Mechelse combinatie kan Kagelmacher maar net voorkomen dat Benteke het leer tot bij de vrijstaande Destorme speelt.
37
Kaminski is van goudwaarde voor Germinal Beerschot. Met een uitstekende voetreflex houdt hij de mee opgerukte Buyens van de 2-0.
41
Germinal Beerschot ontsnapt opnieuw aan een dubbele achterstand. Mununga kan zijn kopbal echter onvoldoende richten en mikt naast.
45
Benteke laat een ultieme kans op 2-0 liggen. De Belgische aanvaller schiet de elfmeter Boussoufa-gewijs over.


Scheidsrechter
Rust
KV Mechelen duikt met de kleinste voorsprong de kleedkamer in en daar mag Germinal Beerschot heel blij mee zijn. Gorius krulde op het halfuur een vrije trap buiten het bereik van Kaminski. De jonge doelman was de beste man bij de bezoekers. Met een aantal uitstekende parades behoede hij Germinal Beerschot voor een ruimere achterstand. Benteke knalde in de toegevoegde tijd nog een elfmeter over.

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
45
 Gele kaart voor Daniel Cruz
Na wat geharrewar in de zestien gaat de bal op de stip voor handspel. Cruz krijgt geel voor protest.
46
We zijn gestart aan de tweede periode. Kan Germinal Beerschot nog iets terugdoen.
47
Het ziet er niet meteen naar uit. De eerste doelman die aan het werk wordt gezet, is Kaminski. Met wat geluk keert hij een schot van Destorme in hoekschop.
55
KV Mechelen lijkt de wedstrijd te willen controleren. Dat lukt tot nu toe eenvoudig. Germinal Beerschot slaagt er immers niet in om een vuist te maken.
57

Goal
Doelpunt van Kevin Geudens (Onbekend Onbekend)
De wedstrijd lijkt in een beslissende plooi te liggen. Geudens verschalkt Kaminski een tweede keer met een afstandsschot vanop 25 meter. De middenvelder loopt recht naar Marc Brys en valt in de armen van zijn trainer.
65
Vervangen Daniel Cruz
Ingevallen Bavon Tshibuabua


65
Vervangen Bart Goor
Ingevallen Sherjill MacDonald


70
Het is bijna 3-0 voor KV Mechelen, maar Benteke slaagt er opnieuw niet in om te scoren. De spits komt net te kort om zijn knikker tegen het leer te zetten.
72
De bal gaat opnieuw op de stip na een fout van Kagelmacher op Destorme. Gaat de bal er nu wel in?
73

Goal
Doelpunt van Julien Gorius (Onbekend Onbekend)
Het antwoord is 'ja'. Gorius, de vaste strafschopnemer, zet zich nu achter de bal en maakt het koelbloedig af.
75
Vervangen David Destorme
Ingevallen Jonathan Wilmet


76
Wilmet komt meteen aan de bal en trapt richting doel. Zijn schot vliegt een maar meter over.
77
 Gele kaart voor Faris Haroun

79

Goal
Doelpunt van Christian Benteke (Onbekend Onbekend)
De kelk moet leeg tot op de bodem voor Germinal Beerschot. Na een mooie collectieve actie maakt Benteke er in twee keer 4-0 van.
81
Vervangen Julien Gorius
Ingevallen Bjarni Vidarsson


83
Negrao gaat gemakkelijk neer in de zestien. De bal gaat een derde keer op de stip.
84

Goal
Doelpunt van Junior Negrao (Onbekend Onbekend)
De eer voor Germinal Beerschot is gered. Negrao trapt de elfmeter staalhard tegen de touwen.
85
Vervangen Kevin Geudens
Ingevallen Maxime Biset


86

Goal
Doelpunt van Christian Benteke (Onbekend Onbekend)
Het blijft maar doelpunten regenen. Kaminski moet een bal lossen. Benteke is er als de kippen bij om de 5-1 te scoren.
90
KV Mechelen vermaakt de supporters en laat de bal goed rondgaan. Germinal Beerschot komt er niet meer aan te pas en zal blij zijn dat de wedstrijd is afgelopen.


Scheidsrechter
Einde
Wat vond je van de match? Laat het weten in de Reacties.