Germinal Beerschot
staStandard
Datum: 13/11/2010 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 15
Stadion: Olympische Stadion (Kiel)

Herbeleef Germinal Beerschot - Standard (Jupiler Pro League)

Volg de match tussen Germinal Beerschot en Standard live, samen met vele andere supporters.

Discussieer live mee!

Vooraf
Ondanks de zware regenval heeft de brandweer het veld van Germinal Beerschot toch nog speelklaar gekregen.

Trainer Glen De Boeck hoopt dat zijn troepen vertrouwen getankt hebben na de kwalificatie voor de volgende ronde van de Belgische beker. Hij start alleszins met dezelfde elf aan de aftrap.

Bij Standard neemt Daniel Opare zijn plaats op de rechtsback terug in.
Opstellingen
Germinal Beerschot: Kaminski Thomas, Monteyne Martijn, Monteyne Pieterjan, Clement Philippe, Haroun Faris, Cruz Daniel, Wanyama Victor, Custovic Adnan, Wamfor Justice, Goor Bart, Prince Nyoni Vusumuzi.
Standard: Van Hout Kristof, Ramos Ferreira Victor, Opare Daniel, Ciman Laurent, Defour Steven, Tchite Mohammed, Carcela-Gonzalez Mehdi, Pocognoli Sebastien, Witsel Axel, Cyriac Gohi Bi, Leye Mbaye.
1
Germinal Beerschot trapt de match op gang. Heeft het tegen Club Brugge voldoende vertrouwen getankt om ook in de competitie ietst te sprokkelen.
2
Cyriac is een uitstekende speler, maar laat het nu toch even afwachten. Hij mist volledig zijn pas over tien meter naar Carcela. De bal dwarrelt over de zijlijn.
5
Beide ploegen zijn aftastend aan de wedstrijd begonnen. Wie creëert er op het Kiel de eerste kans?
8
Carcela wil met een individuele actie een opening forceren, maar de Marokkaanse Belg stuit op Victor Wanyama. Het zal de Keniaan goed doen, hij ging de voorbije weken regelmatig in de fout.
10
De eerste echte dreiging komt van de thuisploeg. Een hoge bal van Goor belandt bij Custovic. De Serviër twijfelt geen seconde en haalt hard uit. Zijn schot wordt nog afgeblokt door een Luiks lichaam.
12
Tjonge jonge, wat laat Memé Tchité hier liggen. De aanvaller kan moederziel alleen richting doel lopen en stift het leer dan over de uitkomende Kaminski. Wanyama probeert Tchité tevergeefs te volgen en ziet het leer naast rollen. Deze bal moest er gewoon in.
16
Bart Goor haalt uit vanuit de tweede lijn. De grote Van Hout ziet de bal van ver komen en ondervindt geen enkel probleem om zijn netten proper te houden.
18
Standard wordt gered door de modder voor doel. Haroun passeert doelman Van Hout, maar de bal blijft in de zompige grond steken. De discussie over de bespeelbaarheid van het veld kan beginnen.
21
Tchité krijgt een nieuwe schietkans in de zestienmeter, maar opnieuw is het vizier van de spits niet goed gericht. De bal vliegt nu hoog in de tribunes.
24
Cyriac en Wamfor vechten een lijf-aan-lijf-gevecht uitwaarbij de speler van Germinal Beerschot tegen de vlakte gaat. Scheidsrechter Geldhof ziet er een fout van de Ivoriaan in.
27
 Gele kaart voor Sébastien Pocognoli
Pocognoli komt te vroeg uit de muur en krijgt geel. Tot overmaat van ramp krijgt de linkspoot de knal van Custovic tegen zijn lichaam en schreeuwt hij het uit van de pijn.
31
Wamfor lijdt dom balverlies op het middenveld. Cyriac gaat met de bal aan de haal en knalt dan hoog in de tribunes.
33
Germinal Beerschot claimt een strafschop voor handspel van Ciman. Scheidsrechter Geldhof staat dicht bij de fase en laat gewoon doorspelen.
36
Custovic laat een nieuwe mogelijkheid liggen om gevaarlijk te zijn op vrije trap. Deze keer mikt hij wel over het muurtje maar ook over doel.
41
Standard komt er eindelijk nog eens uit, maar laat opnieuw een reuzengrote kans liggen. Na knap samenspel met Leye verschijnt Cyriac alleen voor Kaminski. Hij besluit naast.
45
 2e gele kaart voor Sébastien Pocognoli
Standard moet nog met tien man gaan rusten. Pocognoli pakt een domme tweede gele kaart op het middenveld na een overtreding op Cruz. Kan Germinal Beerschot opnieuw profiteren van een numerieke meerderheid.


Scheidsrechter
Rust
Standard en Germinal Beerschot gaan rusten zonder doelpunten en dat is een klein wonder. Niet dat beide ploegen aan een hoogstaande wedstrijd bezig zijn, maar Standard kreeg twee niet te missen kansen. Tchité en Cyriac mikten alleen voor Kaminski naast. Aan de andere kant werd Standard gered door de modder. Haroun speelde het leer voorbij Van Hout, maar de bal bleef steken in de zompige ondergrond. In de slotminuut incasseerde Pocognoli nog zijn tweede gele kaart.

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
46
De tweede helft is afgetrapt.
51
Cruz is de eerste die na rust richting doel schiet. Zijn poging gaat een half metertje over.
54
Opvallend: Mbaye Leye staat voorlopig op linksback om de rode Pocognoli te depanneren.
57
Germinal Beerschot vindt voorlopig geen openingen om Standard pijn te doen. De Antwerpenaren proberen wel de druk te verhogen.
59
Een weggewerkte hoekschop belandt opnieuw voor de voeten van Bart Goor. Van Hout heeft geen moeite om zijn voorzet uit de lucht te plukken.
60
Het is toch een groot voordeel, zo'n dubbele meter in doel. Monteyne probeert Van Hout te verrassen, het is echter een tevergeefse poging.
61
Bart Goor wordt onterecht afgevlagd voor buitenspel. De linksbuiten is niet tevreden met de beslissing van de lijnrechter en maakt dat ook duidelijk aan Geldhof. Die houdt de kaarten voorlopig nog op zak.
63
 Gele kaart voor Faris Haroun
Haroun geeft een licht duwtje aan Witsel. Hij gaat wel op de bon.
64
Een 'roooaaar' gaat door de vakken van het thuispubliek. Kunnen ze, net als woensdag, hun ploeg terug naar de zege schreeuwen?
67

Goal
Doelpunt van Mohammed Tchite (Mbaye Leye)
Geen 1-0 maar 0-1 voor Standard. De onvermijdelijke Memé Tchité duikt op aan de tweede paal en duwt het leer tussen Wanyama en Kaminski tegen de touwen.
70
Wanyama laat zich bijna een tweede keer aftroeven door Tchité. De Keniaan kan zich mar net op tijd herstellen.
71
Vervangen Mehdi Carcela
Ingevallen Eliaquim Mangala

D'Onofrio wil voor meer zekerheid kiezen en brengt Mangala in de plaats van Carcela.
73
Vervangen Pieterjan Monteyne
Ingevallen Sherjill MacDonald

De Boeck trekt nu alle registeres open. Twee aanvallers voor een verdediger en een verdedigende middenvelder. Levert het Germinal Beerschot nog iets op?
73
Vervangen Justice Wamfor
Ingevallen Junior Negrao


81
Van Hout laat een hoge bal even uit zijn handen glippen. Hij heeft echter geluk. Iedereen is te verbaasd om ervan te profiteren.
82
Standard stond even met negen man op het veld. Opare moest naar de kant voor verzorging, maar werd al snel opgelapt door het wonderbusje.
84
Het wordt de laatste minuten nog pompen of verzuipen voor Standard. Germinal Beerschot verhoogt de druk op het doel van Van Hout. Goor kan onvoldoende bij een voorzet van Haroun om het leer richting doel te deviëren.
86
Vervangen Mohammed Tchite
Ingevallen Eric Bokanga


89
Bokanga maakt er bijna 0-2 van, maar hij stuit op Kaminski.
90
Vervangen Gohi Bi Cyriac
Ingevallen Christopher Verbist


90
Negrao gaat heel makkelijk liggen in de zestien. Deze keer krijgt Germinal Beerschot geen strafschop. Geldhof lijkt het bij het rechte eind te hebben.
90
Het wordt nog bijna 0-2 via Defour. De kapitein krult zijn vrije trap nipt over.


Scheidsrechter
Einde
Wat vond je van de match? Laat het weten in de Reacties.