Germinal Beerschot
staStandard
Datum: 13/11/2010 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 15
Stadion: Olympische Stadion (Kiel)
Tien Luikenaars winnen wel op het Kiel
Steurbaut Kersten
| 0 reacties
Tien Luikenaars winnen wel op het Kiel
Foto: © SC

Standard heeft zich ook in de competitie herpakt van de uitschuiver tegen Eupen. De Rouches wonnen met tien man op het veld van Germinal Beerschot. Voor de Antwerpse fusieclub is het de eerste thuisnederlaag van het seizoen.

Pas iets voor de klok van zeven werd de knoop doorgehakt. De wedstrijd tussen Germinal Beerschot  en Standard zou gespeeld worden. Enkele uren eerder stonden de zijkanten van het veld nog onder water.

Modder redt Standard

Het zompige veld zou echter nog zijn invloed hebben op het wedstrijdverloop. Germinal Beerschot had duidelijk vertrouwen getankt na de late bekerzege tegen Club Brugge en verdiende voor rust ook een voorsprong. Het schot van Faris Haroun bleef echter in de modder steken.

Standard beperkte zich vooral tot tegenprikjes, maar die waren wel razend gevaarlijk. Memé Tchité en Cyriac werden beiden knap afgezonderd voor Thomas Kaminski, maar de Afrikaanse spitsbroeders slaagden er nog in om de niet te missen kansen naast te steken.

Sebastien Pocognoli maakte de klus dan nog wat lastiger voor de Luikenaars. Na een gele kaart omdat hij te vroeg het muurtje was uitgekomen, maakte de linkspoot op het middenveld een domme overtreding op Daniel Cruz: rood en Germinal Beerschot opnieuw met een numerieke meerderheid.

Wanyama opnieuw in de fout

Deze keer lukte het de thuisploeg echter niet om die man-meer-situatie in haar voordeel om te zetten. Germinal Beerschot zette wel druk, maar creëerde geen kansen. En dan dook de onvermijdeljke Tchité op aan de tweede paal. De onfortuinlijke Victor Wanyama – opnieuw hij – liet zich te makkelijk aftroeven en zag de Luikse sluipschutter het leer voorbije Kaminski duwen.

Dominique D’Onofrio koos voor meer zekerheid – Mangala voor Carcela, De Boeck trok met Negrao en MacDonald voor Wamfor en Pieterjan Monteyne alle registers open.  Een nieuw slotoffensief leverde deze keer echter niets meer op. Eric Bokanga en Steven Defour waren nog dicht bij de 0-2.

Germinal Beerschot lijdt zijn eerste thuisnederlaag van het seizoen. Standard behoudt na de verrassende nederlaag tegen Eupen de voeling met de top van het klassement.

Herbeleef Germinal Beerschot - Standard