cluClub Brugge
lieLierse SK
Datum: 13/11/2010 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 15
Stadion: Jan Breydel
Vargas leidt Club voorbij lusteloos Lierse
Nico Wieme
| 0 reacties
Vargas leidt Club voorbij lusteloos Lierse
Foto: © SC

Club heeft met gemak Lierse opzijgezet. Onder impuls van een bedrijvige Ronald Vargas trokken de West-Vlamingen het laken naar zich toe. De bezoekers eindigden nog met zijn tienen na een rode kaart voor Frederic Frans. Carl Hoefkens miste een strafschop.

In de Brugse basiself die woensdag door Germinal Beerschot uit de beker werd gekegeld, bracht Adrie Koster een aantal wijzigingen aan. Stijn Stijnen was weer wedstrijdfit en nam zijn plaats onder de lat in. Ivan Perisic viel geblesseerd uit en Maxime Lestienne en Wilfried Dalmat verhuisden naar de bank. Jonathan Blondel, Ronald Vargas en Karel Geraerts maakten opnieuw hun opwachting.

Ook Eric Van Meir voerde enkele wissels door in vergelijking met de elf die zich plaatsten voor de volgende bekerronde. Bruno Camacho, Joeri Dequevy, Mo Abdel Wahed en Gunter Thiebaut mochten plaatsruimen voor Wesley Sonck, Gonzague Vandooren, Garry De Graef en Lance Davids.

Gouden Vargas

Vargas toonde meteen zijn meerwaarde voor Club. De Venezolaan ging vlot voorbij enkele Lierenaars en zag zijn voorzet in hoekschop gewerkt worden. De Brugse publiekslieveling zette zich zelf achter de bal en vond het hoofd van Jeroen Simaeys. De Graef bracht redding op de lijn. Het was slechts uitstel van executie. Vargas trapte een vrijschop van halfweg de eigen helft rechtstreeks in doel. Dorege Kouemaha ontnam Eiji Kawashima het zicht en de Japanner zag de bal in doel stuiteren.

Club bleef gretig voetballen en rond het halfuur stond de dubbele voorsprong bijna op het bord. Eerst kopte Kouemaha een voorzet van Marcos Camozzato tegen de staander, even later joeg Geraerts het leer voor open doel in de Brugse spionkop. Bijna kreeg de thuisploeg het deksel op de neus. Wesley Sonck kopte een vrijschop van Daylon Claasen naast en diezelfde Claasen plaatste kort daarop de bal niet zo ver voorbij de verste paal.

Op slag van rusten kregen beide teams nog een kans om te scoren. Weer De Graef haalde een kopbal van Kouemaha van de lijn. In de daaropvolgende actie lanceerde Vargas ongewild Thomasz Radzinski richting Stijnen. De Brugse goalie was goed uitgekomen en de Canadese Pool trapte de bal te ver voor zich uit.

Club zette Lierse aan het begin van de tweede helft meteen onder druk en dat resulteerde in een doelpunt. Eerst gleed Geraerts nog wel uit, maar op voorzet van Marcos schoof Simaeys de bal in twee tijden tegen de netten. Een bedrijvige Vargas voelde zich als een vis in het water en dolde met de bezoekers. Toen de Venezolaan met links de paal viseerde, zag Kouemaha nog een kans om de terugkerende bal hoog over te trappen.

Strafschop gemist

De match kabbelde wat voort tot een kwartier voor tijd. Kawashima bracht redding op een kopbal van Simaeys en Kouemaha leek te gaan scoren, maar Frederic Frans trok de Kameroener aan het shirt. Virant aarzelde niet en stuurde de bezoekende captain richting douches. Carl Hoefkens nam het geschenk niet aan en zag zijn strafschop door Kawashima gestopt.

Veel gebeurde er nadien niet meer. Club kon de wedstrijd rustig uitspelen en Vargas etaleerde nog een aantal keer zijn uitstekende vormpeil. Kawashima kon echter voorkomen dat zijn ploeg verdere averij opliep.

Herbeleef Club Brugge - Lierse SK