Speeldag: Speeldag 15
Stadion: Daknam
Lokeren geen moeite met Sint-Truiden
Sam Soetaers

Lokeren heeft zich herpakt na de bekeruitschakeling tegen RS Woluwe. Tegen Sint-Truiden wonnen de Oost-Vlamingen met 3-0. Voor de Kanaries alweer een kruis bij in het rijtje van pijnlijke nederlagen.

Sint-Truiden lag een hele eerste helft onder maar had in de beginfase wel een unieke kans gemist om op voorsprong te komen. Euvrard zijn schot belandde op de paal. Voor Lokeren het sein om een tandje bij te steken, wat na een goed kwartier spelen loonde. Tiko zijn schot dwarrelde via het achterwerk van Mennes in doel.

Amper vijf minuten later kon de thuisploeg hun voorsprong verdubbelen. Maric kreeg de bal na mistasten van doelman Henkinet tot op het hoofd van de Ceulaer. De spits had maar in te koppen. Lokeren speelde bij momenten Sint-Truiden gek en dat leidde bij de Kanaries tot de nodige frustraties. Maar liefst vier verdedigers hadden bij de rust al een geel karton achter hun naam staan.

De bezoekers waren met nieuwe moed aan de tweede helft begonnen. Coach Brepoels had Bertjens en Christ ingebracht. In die aanvangsfase van de tweede helft waren de beste kansen voor Sint-Truiden. Zo gingen doelpogingen van Mennes en Bertjens respectievelijk over en naast. Even zag het er naar uit dat de Limburgers het de thuisploeg nog lastig zouden maken. Al was dat buiten Christ gerekend.

De invaller voerde een doodschop uit op Persoons. Scheidsrechter Loeman trok terecht een rode kaart. STVV moest verder met tien en Lokeren kwam weer beter in de wedstrijd. Dat resulteerde in een derde doelpunt. Uitblinker De Ceulaer legde de bal slim terug op Overmeire, die hard onder de doelman binnnenschoot.