eupEupen
kvmKV Mechelen
Datum: 18/01/2011 20:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 15
Stadion: Kehrweg Stadion
De Witte bezorgt KV zege in eerste inhaalwedstrijd
De Witte bezorgt KV zege in eerste inhaalwedstrijd
Foto: © SC

KV Mechelen heeft zijn eerste inhaalwedstrijd met succes afgewerkt. Op het veld van Eupen zorgde de jonge Seth De Witte voor het enige doelpunt van de partij.

De eerste helft was van geen grootse makelei. Enkele keren werd de wedstrijd opgeschrikt met een zuinige kans, maar Diabang raakte niet voorbij Werner die nog een ultieme beenveeg in huis had. Bij Eupen was het vooral uitkijken naar Lepiller. De middenvelder kwam soms als een duiveltje uit een doosje opdagen of schoot van heel ver op doel.

Ook Kevin Vandenbergh was heel bedrijvig, maar liet zich vooral opmerken door zijn grote mondigheid tegenover de scheidsrechter. Aangenaam spel, dat wel, maar naar kansen was het zoeken als naar paaseieren op een broeierige zomeravond. De wedstrijd had duidelijk een opkikker in de vorm van een doelpunt nodig,

Bijna was die er ook, maar Buyens nam de perfecte voorzet van Gorius niet in dank aan. De Fransman speelde hem met een wipballetje aan, maar Buyens mikte nogal knullig naast. Ook Destorme en Diabang hadden nog kansen en dus verdiende Malinwa wel de voorsprong, maar ontbrak het hen aan efficiëntie.

De Witte breekt de ban

De tweede helft was ook leuk te noemen, maar qua kansen was het allemaal wat schaars. Gorius werd door Werner van een doelpunt gehouden en aan de andere kant deed Renard hetzelfde op een schot van Vandenbergh, maar dat was toch al na bijna een kwartier allemaal.

De ban werd uiteindelijk gebroken een klein kwartier voor tijd. Jongeling Seth De Witte mocht voor de eerste keer aan de aftrap verschijnen en zorgde meteen voor de winning goal. Gorius nam een vrije trap en aan de eerste paal kon De Witte het leer tegen de netten koppen. Eupen kon geen vuist meer maken en KV Mechelen won zijn eerste inhaalpartij.

Herbeleef Eupen - KV Mechelen